Notícia

La Nit dels Entremesos 

Associacionisme

La Casa dels Entremesos participarà, un any més, en la celebració de la Nit dels Museus. Dissabte 20 de maig (entre les 19:00h i la 01:00h), obrirà les portes gratuïtament perquè la ciutadania pugui descobrir tot el patrimoni folklòric que atresora. Una excel·lent oportunitat per presenciar la imatgeria festiva de Ciutat Vella en un context nou.

Les exposicions albergades a La Casa dels Entremesos ofereixen un ventall d’elements d’imatgeria molt atractiu, especialment pels més petits: gegants, nans, capgrossos, titelles (del segle XVIII al XXI), bestiari... Complementant aquesta oferta infantil, s’oferirà un taller per aprendre a fer una massa per poder cremar en els correfocs i visites guiades teatralitzades on s’explicaran rondalles i contes. El curs, que s’impartirà el mateix dia 20 (10:00h), està adreçat a nens entre 4 i 12 anys i compta amb la col·laboració de l’Esqueix Cooperativa.

També els més grans, tanmateix, podran gaudir de les exposicions de La Casa dels Entremesos. Lluny de limitar-se a l’activitat gegantera, Mirades de gegant. 110 dels Gegants de Sant Roc de la Plaça Nova brinda una magnífica excusa per copsar l’evolució veïnal, comercial i urbanística del barri de la Catedral. Per Reconèixer, en definitiva, la importància de la cultura popular com a element cohesionador d’una comunitat.

En la mateixa línia s’emmarca l’exposició Gòtic, que mitjançant les instantànies del fotògraf Manuel Villar, vol reflexionar entorn la vida en un barri on història i modernitat es barregen indefugiblement. Més enllà de plantejar la problemàtica de fons, la càmera de Villar atrapa llocs, moments i situacions gairebé sempre desapercebudes a la mirada quotidiana.

Emmarcada en la commemoració del Dia Internacional dels Museus (18 de maig), la Nit dels Museus pretén conscienciar sobre la importància dels centres museístics en el desenvolupament cultural i el progrés d’una societat. Una iniciativa europea que ja celebra la tretzena edició, i que enguany comptarà amb la complicitat de centenars de centres arreu de Catalunya.

Podeu consultar el programa complet de la Nit dels Museus a La Casa dels Entremesos seguint aquest enllaç

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article