Notícia

Piera viu la XVI Trobada Nacional de Falcons

Falcons

Companyerisme. Lluïment. Intercanvi d’opinions, mètodes i idees. Relació entre colles i membres. Esportivitat. Germanor. Superació. Saber gaudir. I respecte. Són els principis que la Federació de Colles de Falconers de Colles (FCFC) defineix com a constitutius de qualsevol Trobada Nacional de Catalunya. La setzena edició formal de la Trobada – atès que ja se celebraven informalment abans de la constitució de la federació falconera – va servir per reafirmar-se en aquests valors irrenunciables.
 
Celebrada a Piera el 22 d’abril, va ser una magnífica oportunitat per presenciar el potencial de les onze colles catalanes. 650 falconers es van reunir al municipi anoienc per compartir experiències i exhibir unes construccions cada any més espectaculars. Emmarcada en la XVIII Fira del Sant Crist, la XVI Trobada Nacional fou dividida en dos blocs: una cercavila que va recórrer carrers cèntrics del municipi anoienc, i una plantada final al Parc del Gall Mullat. Allí, totes les colles aixecaren una figura conjunta anomenada El Món dels Falcons, i tornaren a admirar al públic amb piràmides i pilars de gran complexitat. La jornada es va cloure amb un sopar de germanor i ball envelat amb el grup La Cultural de Granollers.
 
Entre altres aspectes, la FCFC vetlla per augmentar la seguretat dels falconers, promoure la innovació de les figures humanes i definir la nomenclatura de les mateixes. Atesa la previsible constitució de noves colles durant el 2017, s’espera que la XVII Trobada Nacional sigui més nombrosa. Amb la creació de la revista Món Falconer, creada enguany, els falconers tenen una nova eina per informar-se de l’actualitat del col·lectiu.

Comentaris

Joan Noguera i Segura L' Hospitalet
1.

Com director del programa Festa Major de Radio LAMARINAFM- 102,5, que surt a l'antena tots els dissabtes de 10 a 12 del mati, vull felicitar a la colla de Falcons de Piera .

Comenta aquest article