Tornaveu
Oberta la convocatòria del Concurs Sons 2017

Creat el 2008, el Concurs Sons s’ha erigit com una potent plataforma de llançament dels grups folk i música d’arrel de la Mediterrània. Els interessats a presentar-se a la desena edició, convocada pel Grup Enderrock, la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, poden fer-ho presentant la seva candidatura fins al 31 de maig al web www.concurssons.cat. Quatre dels grups participants seran escollits per participar en la final, que se celebrarà en el marc de la 20a Fira Mediterrània de Manresa (5 d’octubre). El mateix escenari acollirà també l’elecció del Premi de Votació Popular.

El guanyador del X Concurs Sons obtindrà la gravació d’un disc en un estudi professional i la contractació a festivals i escenaris de primera categoria: Tradicionàrius 2018, 21a Fira Mediterrània de Manresa 2018, Circuit Folc 2018, Festival Música a la Vila del Vendrell 2018 i el Festival PortalBlau de l’Escala 2018. El jurat estarà format per representants del web Sons de la Mediterrània, la Fira Mediterrània, el CAT, el programa Mans de Catalunya Ràdio, el cicle Música a la Vila de l’Ajuntament de Vendrell i el festival PortalBlau de l’Escala. Entre els criteris de valoració, es tindrà present el recorregut potencial de les propostes a considerar, i la renovació que aquestes suposen en les músiques d’arrel de la Mediterrània.

En les anteriors edicions, han estat guardonades la big band folk mallorquina Grollers de Sa Factoria (2008), el quartet de folk i cançó Amansalva (2009), el grup de ‘ball folk progressiu’ Tazzuff (2010), el grup de folk del Baix Llobregat RIU (2011), la festiva colla grallera Els Laietans (2012), el grup de folk i jazz Inxa Impro Quartet (2013), el grup de rock de l’Horta Mox (2014) i les multipremiades durant la darrera edició dels Premis Enderrock, Roba Estesa (2015).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa