Notícia

La festa més enllà de la cultura popular

Què és la festa? Un calidoscopi de manifestacions culturals, esportives i d’oci? Sí, però no només això. Festa és també cooperació, salut, medi ambient, educació... Festa és tot allò que tingui a veure amb la participació popular. Aquest és el missatge d’Associa’t a la Festa, el punt de trobada de les associacions de tota mena de Barcelona, que es donen cita durant les Festes de la Mercè (del 23 al 25 de setembre) a la plaça de Catalunya per fer-se visibles. Perquè Barcelona pren forma amb les colles de gegants, castellers, bastoners i diables, però també amb entitats dedicades a ajudar els refugiats, a tenir cura del medi ambient o a promoure la salut, per exemple.
“Els projectes associatius són canals d’autoorganització col·lectiva que transformen l’energia ciutadana en eines de progrés social al servei del bé comú”, explica l’Ajuntament de Barcelona en la presentació del projecte. La idea és donar visibilitat a les entitats que treballen dia a dia a la ciutat a través de tallers, jocs, animació i altres accions que tinguin “caràcter lúdic, festiu i participatiu”.

Les entitats interessades a participar d’aquesta gran fira de l’associacionisme poden presentar les seves propostes fins al 30 d’abril, i han de tenir en compte que tots els continguts que proposin “han de ser respectuosos amb la igualtat de gènere, els drets humans, els drets de ciutadania, els drets de la infància, els drets dels animals i que no incorporin valors que atemptin contra la dignitat humana, ni es puguin interpretar com una discriminació”.

I és que Associa’t a la Festa no vol ser una simple fira on s’exposin els projectes culturals i socials, sinó que expressin la pluralitat del moviment associatiu de la ciutat i facin valdre el patrimoni social, solidari, participatiu i cooperatiu de Barcelona. A tall d’exemple, l’Ajuntament explica que es poden dur a terme tallers creatius, actuacions musicals, dansa, contes, titelles, teatre, jocs infantils, jocs tradicionals, cultura popular, art urbà o gimcanes, entre altres.

Per tal de seleccionar els projectes, l’organització tindrà en compte “els elements de singularitat, creativitat, la proposta artística i la participativa, i els valors de l’activitat vinculats amb el foment de la solidaritat, la cooperació, la igualtat de gènere, la sostenibilitat i defensa del medi ambient, així com el comerç just”.
 
Trobareu tota la informació i els formularis d’inscripció per a associacions en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article