Notícia

La dona centrarà les 17es Jornades de Cultura Popular de les Illes Pitiüses

Reflexió


Les jornades de Cultura Popular de les Illes Pitiüses celebren la seva 17a edició i ho fan centrant-se amb la dona, "com a identitat pròpia i part de la vida i cultura de les illes, de manera que aquest tema encaixa dins la Cultura Popular que vol difondre la federació", exposa Maria Marí, presidenta de la Federació de Colles de Ball i Cultura Popular d'Eivissa i Formentera, entitat organitzadora de les jornades. "La tasca de la dona sempre havia estat poc valorada i n'hi ha poca documentació. Amb aquestes jornades esperem trobar trets interessants que formaran l'edició escrita que es farà de les jornades", afegeix.

Al llarg de la sèrie de conferències que es duran a terme es tractarà la dona en les facetes següents: ciutat, indústria, educació i camp. Les jornades es duran a terme sempre a la sala d'actes de l'antic edifici Consell Insular d'Eivissa i començaran a les 20.30h. El toc de sortida de les jornades serà dissabte 1 d'abril amb la conferència de Dones i indústria a Eivissa, a càrrec d'Esperança Bonet Roig i Rosa Vallès Costa. Les dues pròximes conferències seran dijous 6 d'abril (La dona i l'educació, amb Fanny Tur Riera), divendres 7 d'abril (El paper de la dona al món rural pitiús, amb Lina Sansano Costa) o per, acabar dijous 27 d'abril (Oci a la natura per dones, amb Catalina Marí Planells).

Homenatge a Vicent Ramón Escandell

La sessió del 7 d'abril acabarà amb l'homenatge a Vicent Ramón Escandell, persona rellevant de la cultura popular i es presentarà el llibre recull de les 16es Jornades de cultura popular, que van ser dedicades als Prohoms, homes bons.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article