Notícia

Els Casals de Joves es troben a Barberà del Vallès

El tòpic dicta que la joventut és el futur de qualsevol comunitat, país o nació. Un clixé aparentment farcit de bones intencions que sembla relegar les noves generacions a l’espera i la paciència.  Mitjançant la seva pràctica diària, basada en l’assemblearisme, el progrés social i l’autogestió, els Casals Joves de Catalunya desmunten aquests marcs mentals que, més o menys conscientment, marginen la joventut de la presa de les decisions actuals.

La XIX Assemblea General Ordinària dels Casals Joves de Catalunya, que tindrà lloc el 18 de març al Teatre Municipal Cooperativa de Barberà de Vallès (17:30h), serà una nova mostra que els estereotips amb els quals és jutjada la joventut, massa avesats a transmetre’n una imatge passiva i poc compromesa, simplifiquen i distorsionen la realitat.

Amb la presentació de la campanya “Actitud casalera és”, els Casals de Joves de Catalunya vol publicitar els valors que empenyen la seva activitat. “Molts joves segueixen identificant els Casals de Joves amb equipaments públics. El nostre objectiu és difondre tots els tallers, activitats, trobades i iniciatives que realitzem, i així demostrar que som un moviment associatiu molt potent que supera a bastament el límit de les quatre parets on ens podem encabir”, destaca  el secretari general Gónzalo Candanedo, qui aprofitarà l’Assemblea per acomiadar-se d’una responsabilitat que ha ocupat els darrers quatre anys.

Preguntat per l’evolució recent dels Casals de Joves, Candanedo subratlla tres progressos principals: “Hem aconseguit començar a treballar en plans estratègics, pensats a mitjà termini, que escapin de l’organització d’esdeveniments immediats; hem augmentat el nombre de casals que s’han adherit a la nostra federació, que aquest any veurà com set noves entitats comencen a formar-ne part; i finalment, hem guanyant territorialitat, deixant de ser una federació que només tenia associats en l’àrea metropolitana de Barcelona”.

Els assistents a l’Assemblea podran presenciar el parlament de Marta Vilalta, nomenada Directora General de Joventut Marta Vilalta el febrer de 2016, qui exposarà les polítiques de joventut engegades per la Generalitat de Catalunya.  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article