Notícia

La Federació Catalana de Catifaires viatja a Malta

Catifaires


La Federació Catalana d'Entitats Catifaires, que presideix la Comissió Gestora Internacional d'Entitats Catifaires, assistirà del 8 al 13 de març, a l'esdeveniment que s'ha coorganitzat des de la Comissió Internacional, amb la Fondazione dell'Infiorata di Gharb (Gozo, Malta).

Una actuació que reunirà catifaires d'arreu del món, per fer una l'exposició de 10 catifes a la ciutadella de Victoria, distingida com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Un projecte internacional de gran contingut sòcio-cultural que es presenta amb motiu de la Conference of the Peripheral Maritime Regions of Europe (CPMR), que reunirà als presidents de les regions marítimes d'Europa, durant la presidència de Malta, al Consell de la Unió Europea.
Consistirà en l'elaboració de 10 catifes en forma de pètal de flor, entrellaçades, que representen la voluntat de treballar conjuntament al projecte comú de l'art efímer mundial. Símbol de la unió que representa també, la Conferència dels Presidents Regionals de la UE.

Una exposició de les millors catifes internacionals, que ompliran l'asfalt d'art i de color, en les quals es copsarà l'impacte visual dels valors, la qualitat i la perfecció dels prop de 100 catifaires, provinents de 3 delegacions espanyoles, 1 de Canàries, 1 de Mèxic, 1 de Brussel·les, 3 italianes i 13 membres de la Federació Catalana de Catifaires: d'Arbúcies, de Caldes de Montbui, de Mollet del Vallès, de la Garriga, de Ripollet i de Sitges que elaboraran una catifa amb el títol: Catalunya, terra de tradicions, d'autor gràfic Joaquim Díaz, que de ben segur serà identificada i reconeguda per tots els visitants.

La inauguració oficial es farà el divendres dia 10, amb la presència del Govern de Malta, dels assistents a la Conferència, altres convidats institucionals i visitants de la ciutat. Després s'oferirà un sopar institucional a les autoritats i als catifaires.

La Federació Catalana de Catifaires, agraeix a totes les delegacions participants i a les institucions de Malta, que han fet possible l'organització d'aquest projecte, l'esforç comú i la confiança que ens permeten, una vegada més, mostrar l'art català de fer catifes, com una meravella del món.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article