Notícia

El llegat de Rossend Arús, nova Tinguda Blanca

Reflexió

Maribel Giner, Directora-Gerent de la Biblioteca Pública Arús de Barcelona, serà la protagonista de la  Tinguda Blanca que se celebrarà dilluns 27 de febrer (19:30h) al Taller de Barcelona (Mallorca, 125 baixos). Giner, llicenciada en Història i Diplomada en Biblioteconomia i Documentació, treballa des de 1991 a la Biblioteca Pública Arús.
 
En la conferència “Rossend Arús i Arderiu i el seu llegat a la ciutat de Barcelona”, Giner exposarà les dades durant vint-i-cinc anys de servei i col·laboració amb l’entitat. Una interessant i acurada cronologia de la Biblioteca, que sense cap mena de dubte serà de l’interès dels assistents a l’acte.  
 
Arran d’aquesta exposició , es podrà gaudir de la personalitat de Rossend Arús: s’hi coneixeran un reguitzell de dades potser desconegudes però plenes d´interès, tant de la seva vida personal—familiar, professional com a comerciant d´ultramarins i colonials, del seu tarannà polític, la filantropia, o bé de la seva important faceta maçònica.
 
La Biblioteca Pública Arús, fundada l'any 1895 gràcies a Rossend Arús, s'ha convertit en un centre de recerca especialitzat en moviments socials contemporanis i producció bibliogràfica del segle XIX i inicis del XX i un veritable referent de la maçoneria catlaana.
 
El llegat de Rossend Arús és un referent maçònic d´abast mundial ubicat a la ciutat de Barcelona que setmana rere setmana ofereix al públic conferències, presentacions de llibres i diversitat d´actes, gairebé de caràcter únic i referencial.
 
Després del corresponent torn de paraules i tancament dels Treballs, es compartirà un piscolabis - xeflis. Es poden convidar amics i familiars en aquesta conferència 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article