Notícia

Nou disc recopilatori d'Angelets de la Terra

Cant coral

El Col·lectiu Angelets de la Terra, creat l'any 2010, està revolucionant la creació musical en català als peus del Canigó. El somni d'en Ramon Faura de fer cantar en català quasi totes les formacions musicals de Catalunya Nord s'ha realitzat. En l'últim del set compactes recopilatoris, Faura ha aconseguit guanyar-se la complicitat de vint artistes nord-catalans (mireu imatge adjunta). Amb el Col·lectiu Angelets de la Terra, aquest militant i mecena ha aconseguit a donar unes perspectives de futur a la cançó en català en una part del país on tot semblava aturat.  

Gràcies a tots aquests artistes, ha impulsat un moviment que va més enllà dels estils musicals i dels orígens de cadascú. Cal recordar que quan en Faura va decidir e crear un Col·lectiu de músics per la llengua, només quedava un grapat de cantants que sobrevivien des de l'època de la Nova Cançó. En Ramon Faura va aconseguir el repte de fer cantar com a mínim una cançó en la llengua històrica a cada formació. Pocs es van negar a fer-ho.

Al cap de set anys fets de projectes i festes, el Col·lectiu Angelets de la Terra ha editat 250 cançons en català en 12 discos (7 discos recopilatoris, 4 discos en homenatge al cantautor rossellonès Joan Pau Giné i un disc a la revista Enderrock). Unes 200 formacions hi han participat,  la meitat de les quals de Catalunya Nord. S'ha editat el documental «Col.lectiu Joan Pau Giné 2010» realitzat per Richard Banteny i Ramon Faura, i s'han fet desenes de concerts arreu dels Països Catalans amb reportatges de TV3 (La Sonora), França 3 (Viure al País) i  França 5 (Echappées Belles). I l'aventura continua amb un vuitè disc recopilatori en curs de realització i nous músics motivats per fer viure la llengua catalana.

A banda de les publicacions discogràfiques, Angelets de la Terra també publiquen una revista homònima i treballen en tot tipus d’esdeveniments encaminats a preservar la llengua catalana. L’apel·latiu fa referència a les revoltes pageses del Comtat de Rosselló contra l’ocupació francesa de la Catalunya Nord (1667 – 1675), liderats pel mític capità Josep de la Trinxeria.  
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article