Notícia

Una proposta de Constitució catalana en la propera Tinguda Blanca

Reflexió


El dilluns 30 de gener de 2017, a les 19.30 hores, al Taller de Barcelona (Mallorca, 125, baixos), del Gran Orient de Catalunya se celebrarà una Tinguda Blanca, en què serà presentada una conferència titulada El debat de les idees. Una proposta de Constitució per a la República Catalana, a càrrec de Joan Fonollosa, enginyer industrial, especialitzat en organització, i Rosa Alentorn, llicenciada en química i màster en gestió de sistemes d'informació.

Fonollosa, actualment jubilat després d'una llarga carrera com a consultor d'empresa i professor universitari, des de fa molts anys ha estat un activista per la independència. Pel que fa a Alentorn, és vicepresidenta de l'empresa americana Fairview Research/IFI Claims Patent Services, i després de diversos càrrecs com a coordinadora territorial de l'ANC a Viladecavalls, i després comarcal al Vallès Occidental, ha coordinat la campanya Signa un Vot per a la Independència i ha estat vicepresidenta de l'entitat des de maig del 2015 al maig del 2016; des de juny del 2016 és membre del grup Constituïm.

Constituïm una aportació al debat de les idees.

El grup és una iniciativa original de 17 professionals catalans de diferents àmbits per tal de redactar una proposta de text en el marc del debat de les Idees. Un text en forma de Constitució catalana, per tal de facilitar i fomentar el debat.

Sorgeix arran de les propostes prèvies conegudes del jutge Santiago Vidal, del grup d'enginyers per la Independència de l'ANC i del grup de juristes, economistes i professionals del projecte constitucio.cat

La tinguda blanca serà una oportunitat per conèixer el treball del grup, que va des de la presentació de tres propostes a l'Ateneu Barcelonès, el 31 de gener de 2015, com també l'anàlisi de les més de 3.400 aportacions ciutadanes que han arribat a través d'Internet i des dels diversos fòrums a Catalunya i a l'estranger on han presentat els seus treballs. Fruit d'aquest recorregut des de Constituïm han articulat una proposta de constitució, que serà presentada dilluns 30 de gener a les 19:30h, en una tinguda blanca, és a dir, una sessió oberta a tothom que es tindrà lloc al Taller Barcelona (Mallorca, 125 baixos).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article