Notícia

Món Falconer, la revista dels falconers catalans

Falcons

La Federació de Colles de Falcons de Catalunya (FCFC) ha parit una criatura preciosa. Es diu Món Falconer, i servirà per recollir les activitats de les onze colles falconeres que s’aixopluguen sota el seu paraigua. Núria Albiol, presidenta de la federació falconera, espera que la creació d’aquesta revista de periodicitat anual serveixi per “millorar la comunicació entre les colles, també en l’àmbit social i cultural, i esdevenir el màxim referent del fet falconer”. L’equip de redacció de Món Falconer, que comptarà amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, estarà format per David Serrano, Cristina Garduño i David Garcia.

El naixement de Món Falconer s’anuncia pocs mesos després que l’Assemblea General Ordinària de la FCFC ratifiqués la creació d’una aplicació mòbil. Tot i que Falcons.cat estava únicament concebuda per facilitar la comunicació de la Trobada Nacional de Falcons, la Federació Falconera ha decidit convertir-la en una agenda que informi sobre les actuacions de les colles.

Ambdues plataformes apareixen en un moment d’expansió i homogeneïtzació de les construccions falconeres. Per tal de definir les pautes que han de regir les colles, la FCFC va impulsar l’elaboració de tres documents de consens: Què són els Falcons?, Què és la Federació?, i Què és la Trobada Nacional de Falcons?

Així mateix, la revista i l’aplicació s’endevinen com una oportunitat per compartir informació i superar més fàcilment alguns reptes que el futur planteja als falconers: definir la nomenclatura de les construccions, fomentar la innovació en aquestes, promoure mesures que augmentin la seguretat dels falconers, seguir treballant en una major difusió de les jornades...
 
XVI Trobada Nacional de Falcons
El primer exemplar de Món Falconer ja anuncia la XVI Trobada Nacional de Falcons, que es celebrarà el 22 d’abril a Piera. En motiu dels actes d’ El Sant Crist i la Fira de Piera, el municipi anoienc acollirà les onze colles falconeres existents actualment a Catalunya. La Federació de Colles de Falcons de Catalunya conscient que altres colles estan a punt de constituir-se, es mostra convençuda que, en les properes edicions de la Trobada, la família falconera serà més nombrosa. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article