Notícia

L’Institut Ramon Muntaner convoca ajuts a projectes de difusió o investigació cultural

Centres d'estudi

Contribuir a generar continguts culturals fruit de la investigació i que aquests siguin compartits per la societat catalana. Aquest és l’objectiu del programa d'ajuts a projectes d'investigació o de difusió cultural que impulsa l’Institut Ramon Muntaner, i que enguany arriba a la seva dotzena edició. S’hi poden acollir els centres i instituts d’estudis, les entitats que formen part de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial i els investigadors que comptin amb el suport de dues o més entitats.
 
Amb el suport del Programa de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, es pretén donar un impuls a “centres d’estudis que vulguin tirar endavant projectes culturals, que puguin culminar en una exposició, una publicació o algun altre format de difusió, incentivar la recerca en aquests centres de producció científica, perquè sovint grans projectes es queden al calaix per falta de finançament”, explica a Tornaveu en Josep Santesmasses, vicepresident segon de l’Institut Ramon Muntaner. “És un punt de partida, un impuls, i després es busquen altres suports, però el resultat sempre és positiu, afegeix”.
 
Per optar als ajuts, que tenen un import mínim de 1.200 euros i un màxim de 6.000, cal presentar un projecte que estigui relacionat amb el patrimoni cultural, natural, històric, artístic, etnogràfic, arxivístic o arqueològic (queden excloses d’aquesta convocatòria les intervencions arqueològiques), a la literatura, a la llengua, a l’art, a la geografia, a l’educació, a la integració social, als factors de desenvolupament econòmic o a temes mediambientals, i que aquest projecte tingui relació amb un àmbit territorial local, supracomarcal, intercomarcal o de regió/vegueria. A més, com afegeix Santesmasses, es valoraran especialment els projectes vinculats al patrimoni etnològic, i també aquells que impliquin la col·laboració amb altres organismes. “El nostre interès és que tota la producció es difongui el màxim possible, i un bon exemple és el fet que les revistes dels centres d’estudis adherits a la fundació, fonamentalment publicacions científiques, són molt consultades al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes (RACO)”, afegeix en Josep Santesmasses. El termini de presentació de sol·licituds a aquesta convocatòria d'ajuts acaba el 17 de febrer.

Podeu consultar les bases completes a la XII Convocatòria d'ajuts a projectes d'investigació o de difusió cultural de l'Institut Ramon Muntaner aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article