Notícia

Els Foguerons de Sa Pobla a Gràcia fan festa grossa pels 25 anys

Aplecs i festes

Periodista - Equip de redacció Ens de l'Associacionisme Cultural Català

Com es converteix en massiva una festa d'una població de Mallorca al barri de Gràcia de Barcelona? I com es consolida fins a poder celebrar els vint-i-cinc anys de vida amb una salut de ferro? Gràcies al treball en xarxa de diverses entitats de Gràcia, que han convertit en realitat el desig d'Antoni Torrens, l'exportador de la festa dels Foguerons de Sa Pobla a Barcelona. Va ser l'any 1992, quan Torrens, que tenia tres fills estudiant a Barcelona i instal·lats al barri de Gràcia, va decidir que no podien perdre's la festa més important de la seva terra d'origen. De manera totalment informal, va sorgir la idea de fer un fogueró a Barcelona. I fins avui, en què aquesta festa s'ha convertit de fet en la festa major d'hivern de Gràcia, passant per davant de Sant Medir.

Divendres 27 i dissabte 28 de gener, més de 4.000 persones es concentraran en diverses places del barri per gaudir dels Foguerons i de totes les activitats que acompanyen aquesta celebració, com l'àpat de l'arròs brut. A més, per commemorar els 25 anys, hi haurà tota mena d'activitats paral·leles. Com explica a Tornaveu el vicepresident de la Federació dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia, Guillem Roma: "Tothom podrà gaudir d'exposicions, xerrades, tastos de menjar i, com cada any, diverses colles de Sa Pobla ens portaran la seva cultura popular al barri". Però a més, afegeix Roma, enguany hi ha un afegit especial, i és que les colles de Gràcia que cada any participen als Foguerons, coordinats per la Federació, viatjarem a Sa Pobla per viure la festa allà. Serem unes 580 persones". Així, abans de la festa dels Foguerons a Gràcia, dissabte 14 de gener els mallorquins coneixeran els geganters, els diables, els castellers, els trabucaires i també els organitzadors de la festa de Sant Medir i de la festa major de Gràcia, entre d'altres. "Una expedició sense precedents que culminarà amb un concert a Sa Pobla, una cercavila, una exposició i una jornada castellera, a més d'un dinar popular", conclou en Guillem Roma.

En els propers dies, la Federació dels Foguerons de Sa Pobla de Gràcia publicarà el programa detallat de totes els actes a les xarxes socials. Per consultar el facebook, podeu fer clic aquí, i per al Twitter, aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article