La Setmana UNESCO 2016, batejada amb el títol La UNESCO, sembrant la pau, tornarà a evidenciar tota aquesta feina, sovint desapercebuda, però sempre eficient. Entre el 12 i el 19 de novembre, han estat programades 56 actes i 24 exposicions. Especialment significativa serà la Trobada de Tardor de la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO (FCACU), que tindrà lloc al bonic monestir de Sant Cugat del Vallès el 12 de novembre (10:00h). La trobada servirà per realitzar propostes pel Pla Estratègic de la FCACU 2017-2010 i fer el lliurement de la 7a edició dels premis Fem Cultura amb els Colors de la UNESCO, que volen premiar projectes desenvolupats en benefici de la ciència, l’educació o la cultura. Els assistents també podran gaudir d’una visita guiada, seu de l’orde benedictina durant segles i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional des de 1931.

Activitats destacades de la Setmana UNESCO 2016.

L’escola lleidatana Joc de Bola ha organitzat un taller de jocs tradicionals, que anirà a càrrec de la Fundació Aspros. Els pares o avis que hi portin els seus fills els veuran jugar a bitlles, a rutlla o bé a petanca. Coneixent, en definitiva, els jocs que havien dominat la seva pròpia infantesa.

Des del 2007, l’Associació d’Amics i Amigues de la UNESCO de Tortosa celebren els premis Federico Mayor Zaragoza. Dimarts 15 es presentaran les bases de la desena edició, que premiarà els millors projectes en les categories “Educació” i “Social i cultural”. Podeu presentar-vos en el concurs entre el 15 de novembre de 2016 i el 13 de gener de 2017.

Difondre el patrimoni cultural és una de les màximes preocupacions d’UNESCO Catalunya, especialment entre els més petits. L’Escola Virolai ha organitzat l’activitat “Què podem considerar patrimoni?” per conscienciar els alumnes de 6è de primària sobre les expressions tradicionals que es troben amenaçades i l’ús de la Llista del Patrimoni Mundial com a eina per salvaguardar-les.

La Setmana de la Unesco cada any se celebra entorn el 16 de novembre, Dia de la UNESCO. D’aquesta manera es commemora la constitució de l’entitat, creada el 16 de novembre de 1645. Enguany, aquesta data queda reservada per presentar el GeoParc UNESCO de la Catalunya Central. La inauguració comptarà amb la presència de Josep Canals i Ferran Climent, president i director científic del GeoParc respectivament, i del director de la Càtedra UNESCO d’Alimentació, Cultura i Desenvolupament Francesc Xavier Medina.

Podeu consultar els horaris i localitzacions de tot el programa seguint aquest enllaç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa