Notícia

El nou escenari legislatiu de la cultura popular al Plenari de l'Ens

Associacionisme

 El Plenari de tardor de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català es revitalitzarà amb una sessió, extensiva a totes les entitats membres o no de l’Ens, que amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, ajudarà a difondre i permetre la reflexió sobre les noves lleis que regularan el marc de l’associacionisme cultural. La sessió es durà a terme al Palau Marc de Barcelona, seu de la Conselleria de Cultura, dimecres 9 de novembre de 18h a 20h de la tarda.
 
L’associacionisme en general ha viscut un període de reformulació legislativa, un procés que encara no ha culminat, i que en els propers mesos presentarà un nou escenari per a l’associacionisme cultural. És amb la intenció de permetre l’intercanvi d’idees entre administració i entitats de l’àmbit de l’associacionisme i la cultura popular que se celebrarà el plenari de tardor amb el títol Participació de l’associacionisme en el marc legislatiu de la cultura popular.
 
“Des de l’Ens de l’Associacionisme Cultural hem estat implicats en les dinàmiques de les noves propostes de lleis que afecten els nostres àmbits d’acció, és per això que creiem que aquesta sessió permetrà el coneixement de les futures legislacions que aixoplugaran l’àmbit de la cultura popular i les entitats podran exposar les seves inquietuds”, diu Josep Viana, president de l’Ens, una confederació que agrupa a federacions i agrupacions de la cultura popular com ara el bestiari, els sardanistes, els falcons... A banda de la presència de tècnics de la direcció general, està prevista la presència de Lluís Puig, Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals.
 
Habitualment el Plenari de Tardor ha estat una eina de participació entre assemblees ordinàries que tenen lloc cada any. Ha estat un espai de trobada on les federacions membres de l’Ens han posat en comú tant les seves línies estratègiques com les propostes per agrupar esforços i a través de l’Ens promoure una actuació vertebradora dins la cultura popular i l’associacionisme. No només per l’ampli ventall d’entitats que aglutinen els membres de l’Ens, sinó també per la implicació global que tenen les legislacions, la confederació remarca el caràcter obert de la trobada, tant per a membres o no de l’Ens, així com per a entitats de l’associacionisme cultural de primer, segon o tercer nivell.
 
Per tal de facilitar l’organització de l’acte al Palau Marc (la Rambla, 8, Barcelona), preguem que les entitats interessades confirmin assistència al correu info@ens.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article