Notícia

Recursos i patrimoni, debat del 10è Congrés de la CCEPC

Reflexió

La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana celebrarà el seu desè congrés a Manresa (Plaça de l'Om) el cap de setmana del 21 i 23 d’octubre. Recursos i territori. Perspectiva històrica i nous equilibris s’ha gestat a partir d’una constatació: l’explotació intensiva dels recursos humans, especialment els combustibles fòssils, amenaça en exhaurir-los. Enfront aquesta perspectiva, convé plantejar-se possibles alternatives per garantir la sostenibilitat humana en quatre grans àmbits: alimentació, poblament, comunicacions i energia. La importància de la problemàtica ha cridat l’atenció de la CCEPC, que mai fins ara havia dedicat un congrés a debatre aspectes relacionats amb les ciències naturals.

Tal com indica el nom de les jornades, les ponències pivotaran entorn dos eixos: històriques i tècniques. Una dotzena de professors universitaris provinents del conjunt dels Països Catalans, així com altres experts acreditats, plantejaran les seves opinions sobre temes de gran importància: com avaluar els recursos que disposa un territori?, quina gestió de l’aigua és més eficient?, és possible un futur energètic 100% renovable a Catalunya?, què podem fer per millorar els costos de la mobilitat?, etcètera. Per altra banda, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana ha ofert la possibilitat que tothom qui ho desitgés presentés comunicacions. Una possibilitat que han aprofitat 38 estudiosos, i que servirà per millorar la riquesa de les jornades.

El Congrés clourà diumenge 23 (10:00h) amb una passejada per la ruta de l’aigua del Parc de la Sèquia (Manresa). Els assistents podran visitar el Parc de l’Agulla, el Centre de Visitants del Parc de la Sèquia, el Centre de l’Aigua de Can Font, el Museu de la Tècnica de Manresa i els Dipòsits Vells. Una manera més relaxada d’acabar unes jornades segur que molt profitoses, i que no haurien estat possible sense l’organització de l’Institut Ramon Muntaner, el Centre d’Estudis del Bages i l’Ajuntament de Manresa. 

L’assistència a les sessions és lliure, prèvia inscripció. Per a formalitzar les inscripcions amb certificats d’assistència i dret a actes, heu de descarregar la vostra butlleta a www.irmu.org o www.ccepc.org 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article