Notícia

Una macro-enquesta per retratar l’associacionisme català

Associacionisme

Panoràmic va néixer l’any 2014 amb la voluntat de registrar la implementació i incidència de les entitats catalanes, millorar-ne la transparència, generar una base de dades exhaustiva i facilitar una xarxa de col·laboracions que permeti una gestió més eficient i coordinada dels seus recursos. La feina de l’equip tècnic de Panoràmic està guiada per una doble perspectiva: institucional i associativa. Les conclusions dels treballs realitzats servirà per construir una radiografia de les fortaleses i debilitats del sector, traçar reptes a mitjà termini, i traslladar informació actualitzada a les institucions amb l’objectiu que incideixin políticament en les principals mancances.  

Des del 23 de setembre, totes les associacions no lucratives poden respondre una macro— enquesta seguint el següent enllaç. Es tracta de l’estudi més ambiciós que s’ha realitzat al respecte a escala europea. Segons Miquel Aragón, membre de l’equip tècnic de Panoràmic, el qüestionari s’estructura en tres grans blocs: democràcia interna, model de finançament i ús de l’espai públic i els equipaments. Més enllà de retratar una fotografia genèrica de l’associacionisme català, apunta Aragón, la investigació proporcionarà dades a les federacions sobre els seus associats. Entre altres, Panoràmic compta amb la col·laboració del Consell d’Associacions de Barcelona, l’Observatori del Tercer Sector, la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Ferrer i Guàrdia o la Taula d’Entitats de Sarrià.

Per garantir la confidencialitat de les associacions, Panoràmic garanteix l’anonimat de les respostes. Aquesta confidencialitat no serà un impediment, tanmateix, perquè les associacions tinguin accés, mitjançant una aplicació a internet, a informació sobre les dades que hagin generat. Una eina que esdevindrà útil per mesurar la salut de cada entitat i reforçar les polítiques d’apoderament de les federacions i coordinadores. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article