Notícia

La cultura popular acomiada Sete Udina

Bestiari i Imatgeria

Dimecres 14 de setembre a les 12h al tanatori de Vilafranca s’ha dut a terme la cerimònia de comiat de Sete Udina, president de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular, traspassat dilluns 12 de setembre, després de patir una malaltia greu.

En una sala plena de gom a gom més de dues-centes cinquanta persones s’han acomiadat de l’Alfons Udina, conegut com a Sete per tothom qui havia tingut tracte amb ell. La cerimònia s’ha fet amb la presència de dues de les figures del bestiari festiu i popular que en vida tant va estimar: el drac de Vilafranca del Penedès i el drac de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular.

En dos parlaments a càrrecs de dos amics seus s’ha destacat el tarannà dialogant, compromès amb el país, amant de la cultura popular i la muntanya. Sete va aconseguir esdevenir un pioner en el tractament de la premsa gratuïta i comarcal, a través del setmanari La Fura, i com a president de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular se li ha reconegut la seva tasca per apropar i difondre aquest element de la festa arreu del país. Aquestes fites han estat producte del seu caràcter perseverant i exigent, que sempre ha buscat l’excel·lència, fet que els dos amics, emocionats han reconegut.

La cerimònia, emotiva, ha comptat amb la presència de Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Francesc Fabregat, cap de cultura popular de l’ICUB, Josep Viana, president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, així com representants dels sardanistes, el món del teatre amateur, la sardana, el muntanyisme, entre d’altres. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article