Notícia

La Festa Catalana arriba a Diagonal Mar

Aplecs i festes

Després d’omplir els voltants de la Plaça Catedral de juliol a l’agost, les actuacions de cultura popular emmarcades dins La Festa Catalana es traslladen a la plaça de Leonardo da Vinci, molt a prop del centre comercial Diagonal Mar. Gairebé cada dissabte entre setembre i novembre hi haurà actuacions.

L’objectiu de la Festa Catalana és difondre tant entre els estrangers com els ciutadans de Barcelona, o d’arreu de Catalunya les nostres tradicions amb actuacions ben lluïdes i representatives de tota la riquesa de la cultura popular. El programa arrencarà dissabte 10 de setembre a les 18h amb una actuació de l’Esbart Sant Martí.

Tot seguit, el següent dissabte 17 de setembre dins La Festa Catalana s’acollirà un dels espectacles programats dins les Jornades Internacionals Folklòriques, organitzades per Adifolk, que enguany se celebraran del 16 al 25 de setembre a diversos punts del país. A Diagonal Mar es podrà gaudir de l’actuació, a les 18h del grup macedoni Folk Dance Ensemble Karshiaka, la Colla Sardanista Xàldiga i Bastoners de Gràcia.

La presència de colles barcelonines a La Festa Catalana, oferirà una bona perspectiva de la cultura popular a Barcelona, amb sessions dedicades a diferents barris, com l’especial de colles de Sant Andreu (8 d’octubre a les 18h) i l’especial de colles del barri de Gracia (15 d’octubre a les 18h). També destaca la sessió del 22 d’octubre, a les 18h, dedicada a la ciutat veïna de Sant Adrià del Besós amb la presència de l’Esbart Dansaire Sant Adrià, els Bastoners de Sant Adrià i la Colla Gegantera de Sant Adrià.

També hi haurà colles convidades, com la de Martorelles el 5 de novembre, que a les 17h actuaran les Gitanes i els Gegants de Martorelles.

A continuació, hi ha el programa de la Festa Catalana:

10 de setembre. Esbart Sant Martí. 18.00h

17 de setembre. Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya amb Folk Dance Ensemble Karshiaka (Macedònia), Colla Sardanista Xàldiga i Bastoners de Gràcia. 18.00h

1 d’octubre. Colla Gegantera de les Fonts, Bastoners del Raval, Moixiganga de Barcelona. 18.00h

8 d’octubre. Especial Sant Andreu. 18.00h
15 d’octubre. Especial Gràcia. 18.00h

22 d’octubre. Especial Sant Adrià de Besòs amb Esbart Dansaire Sant Adrià, Bastoners de Sant Adrià i Colla Gegantera de Sant Adrià. 18.00h

29 d’octubre. Esbart Joventut Nostra i Esbart Sant Jordi. 17.00h

5 de novembre. Especial Martorelles amb Gitanes de Martorelles i Gegants de Martorelles. 17.00h

12 de novembre. Esbart Català de Dansaires. 17.00h

19 de novembre. Gegants petits del Pi, Mulassa de Barcelona i Gegants del Besòs-Maresme. 17.00h

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article