Notícia

La Banda de Sant Llorenç de La Galera emociona al seu pas per la UCE

Societats musicals

En l’actual edició de la Universitat Catalana d’Estiu UCE, la que en fa 48, i que del 16 al 23 d’agost ha ofert una rica oferta de jornades, classes, conferències i fòrums oberts, ha comptat amb el concert de la Banda de Música Sant Llorenç de la Galera, que la nit del dissabte 20 d’agost ha omplert de gom a gom la sala de la UCE on s’ha duta terme.

Organitzada amb la col·laboració de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM), que per quart any participa la UCE, el concert ha mostrat la vitalitat d’una banda de música que enguany celebra el seu 35è aniversari, en la qual sorprèn la tendra edat de molts dels seus integrants, alguns d’ells nanos que amb prou feines aixequen un metre del terra i que aconsegueixen l’harmonia de sons amb els membres més adults. Dirigits per Oriol Navarro i Valls, la banda va aconseguir despertar l’emoció dels assistents amb composicions com La Santa Espina, d’Enric Morera, peces tan reconegudes com Per tu ploro, de Pep Ventura, però també s’ha deixat espai a composicions que de ben segur hauran estat un descobriment per al públic, com la peça Elisabeth, del musical alemany més famós sobre la vida i la mort de l’emperadriu d’Elisabet d’Àustria. Com a esclat final de festa, la banda ha tocat l’Himne Nacional, Els segadors.

La banda de música Sant Llorenç de la Galera i la Federació Catalana de Societats Musicals han fet obsequi a Jordi Casassas, president de la UCE, d’una placa commemorativa de pedra tallada d’Ulldecona i una peça de terrissa –un escaufador- pròpia de la població de La Galera. Amb aquest obsequi queda palesa la tradició terrissera del municipi de la comarca del Montsià, documentada d’una manera clara des del segle XVIII fins a l’actualitat, que ha donat lloc a realitats culturals tan importants com la Fira de la Terrissa o el Museu Terracota.

 A la Galera, un municipi de 770 habitants, la banda de música, amb 35 músics és un eix cultural de primer ordre, ja que vinculada a ella té una Escola de Música amb 7 professors qualificats, 40 alumnes en actiu i una banda de música de l’escola amb 18 músics i una coral amb 30 components.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article