Notícia

Catifaires catalans col·laboren en la catifa floral més gran d'Europa

Catifaires

La Federació Catalana de Catifaires ha corganitzat un viatge a Brussel·les per tal de participar en la catifa bianual que s'elabora a la Grand Place de Brussel·les, la més gran de tot Europa.

De l'11 al 15 d'agost una delegació de catifaires catalans han col·laborat en la tradicional i monumental catifa de flors, de 2.500 metres quadrats, que s'elabora a la Gran Place de Brussel·les, envoltada per l'Ajuntament de la ciutat, la Casa del Rei i les cases dels comerços, sens dubte un punt que és una visita obligatòria de la ciutat. Al llarg dels 40 anys que l'entitat belga Flower Carpet elabora aquesta catifa bianual, ha estat la primera vegada que una entitat estrangera ha participat en l'elaboració d'aquesta catifa bianual. Així, la catifa que fa vint ha comptat amb una participació d'una delegació de la Federació Catalana de Catifaires, als quals s'ha confiat la producció i col·locació dels encenalls de color blau, que conformen el disseny de la sanefa que serveix de marc a la catifa.

La col·laboració entre belgues i catalans s'ha gestat a partir del repte que suposava per als primers la realització d'un disseny que presentava parts d'un color blau que les flors de les begònies que empren per a fer les catifes no tenen. Gràcies a les trobades internacionals on cada cop més l'art català de fer catifes acapara més l'atenció, i més concretament, al fet que les catifes catalanes, a més de flors, presenten altres materials, com ara encenalls tenyits. Així doncs, primer ha estat l'encàrrec dels belgues, que s'ha concretat en 153 caixes d'encenalls de color viola i blau, tenyits i preparats per l'Associació Cultura i Tradició de Ripollet. A partir d'aquí, des de la Federació Catalana de catifaires s'ha coordinat que 70 catifaires catalans hagin pogut col·laborar a col·locar els encenalls de la catifa més gran que es realitza a Europa.

"És un honor que ens hagin encarregat els encenalls, ja que demostra la confiança i la valoració que des de l'exterior es té a l'art català de fer catifes, i els catifaires de Ripollet han respost amb uns encenalls que no destenyeixen en cas de pluja, factor a tenir en compte en clima tan humit com el belga", explica Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana de Catifaires. A més d'un grup de l'Associació Cultura i Tradició de Ripollet, han assistit a Brussel·les catifaires de l'Associació Catifaires d'Arbúcies, d'Acció Cívica Calderina de Caldes de Montbui, del Casal de Mollet i dels Catifaires de Dalt de la Vila de Badalona.

"La relació amb els companys de Brussel·les sempre ha estat excel·lent i aquesta col·laboració ha permès refermar els llaços no només amb els catifaires belgues, sinó també amb les institucions belgues", afegeix Vicenta Pallarès, que remarca el bon tracte rebut, que s'ha demostrat amb el fet que ha estat una comitiva dels catifaires catalans que han pujat els primers al capdamunt de l'Ajuntament de Brussel·les per contemplar la catifa, de 100 metres de llarg, per 25 d'ample. Al llarg dels tres dies que la catifa s'ha exhibit a la Gran Place, milers de persones han pujat a l'Ajuntament per gaudir de la creació on han col·laborat els catifaires catalans. "Vam marxar dilluns, i després de tres, encara hi havia cua per pujar a l'Ajuntament a gaudir de la vista", diu satisfeta Pallarès.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article