Notícia

Un revulsiu cultural per als pobles del Maestrat

La 1a Trobada d'Entitats del Maestrat reunirà a Xert el 10 de setembre una trentena d'entitats culturals del Maestrat, per tal de potenciar i crear noves xarxes de coordinació de l'activitat associativa de diferents entitats culturals de la comarca del País Valencià, una terra de cruïlla.

Organitzada per les entitats Maestrat Viu i el Centre d'Estudis del Maestrat, i l’Associació Cultural Font de l’Albi (Acfa-XERT), la trobada en paraules de Josep Meseguer Carbó, president d'aquesta última entitat, té l'objectiu de fer "tabula rasa des del punt de vista històric, geogràfic i territorial, amb l'objectiu de dotar de xarxa a les entitats culturals dels pobles del Maestrat". És per això que després d'una primera conferència, a les 10h, sobre L'organització territorial valenciana, a càrrec del professor del Departament de geografia de la Universitat de València Joan Carles Membrado. Hi haurà un dels plats forts de la sessió: la taula rodona Comarcalització i activitat cultural. Exemples i referents per al Maestrat. En aquesta taula s'ha convidat també a representants de la comarca aragonesa del Matarranya, i també a Francesc Antoni Lavega del Consell Comarcal del Montsià, per tal d'accentuar la relació entre els territoris propers al Maestrat.

A aquesta sessió li seguirà uns grups de treball per tractar aspectes com la comunicació de les activitats culturals dels diversos pobles, o l'establiment de sinergies a l'hora de programar activitats. "Un dels objectius de la jornada és que les entitats comparteixin experiències i elaborin propostes per a una millor organització de la seva activitat associativa", explica Meseguer Carbó, que espera que la trobada "sigui un revulsiu cultural", que potenciï i enforteixi les possibilitats culturals d'unes entitats que són un gran actiu en la protecció i estímul de la cultura popular. Per aquest motiu la creació dels grups de treball de les entitats serà un punt de partida per a un treball que s'espera que estableixi noves maneres de treball entre els pobles del Maestrat.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article