Notícia

L'Anuari dels Valors recull la crisi humanitària dels refugiats

Associacionisme
Dilluns, 11 de juliol de 2016, a les 19 h es presentarà a l'ESADEFORUM (Av. Pedralbes, 60-62, de Barcelona), l'Anuari dels valors 2015.

La presentació, moderada per Antoni Bassas, periodista i membre de l'equip directiu del diari ARA, comptarà amb les intervencions de Carles Boix, professor de ciències polítiques de la Universitat de Princeton, Francesc Mateu, director d'Oxfam Catalunya, i Lurdes Vidal, responsable de l'Àrea de Món Àrab i Mediterrani de l'IEMed. L'acte comptarà amb la presentació d'Àngel Castiñeira, director de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica i professor del Departament de Ciències Socials d'ESADE i Carles Duarte, president de la Fundació Carulla

L'Anuari dels valors 2015 enfoca la seva reflexió sobre tres grans temes de repercussió internacional que van centrar l'actualitat l'any passat: la crisi humanitària derivada de l'èxode dels refugiats procedents de l'Orient Mitjà; l'impacte i les conseqüències dels atemptats terroristes provocats per diversos grups vinculats amb l'autoanomenat Estat Islàmic, i el conflicte polític i econòmic entre Grècia i la troica, formada per la Comissió Europea, l'FMI i el BCE, amb repercussions i miralls a tota la comunitat.

Aquestes tres problemàtiques no han començat a Catalunya i la seva resolució no s'emmarca només dins l'àmbit català d'actuació. Amb l'objectiu de contribuir a millorar aquesta situació porta als responsables de l'Anuari dels Valors a recollir aquests tres grans debats: "No podem restar aliens, ni per la nostra condició de catalans ni d'europeus, ni per la nostra –encara que petita– presència al món".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article