Notícia

'Fes-te la bèstia' proposa endinsar-se al món del bestiari

Bestiari i Imatgeria
L'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya celebrarà el 4 de juny, Dia de l'Associacionisme Cultural, amb diverses activitats que permetran a tothom qui ho vulgui experimentar què se sent formant part d'una colla de bestiari.

"Ens hem proposat fer una activitat diferent de les que es fan habitualment, per exemple, no hi haurà cercaviles, desitgem que el públic, tant infantil com adult, participi activament de la jornada emprovant-se, movent i ballant la figura que triï, sempre sota el control de cada colla", explica Sete Udina, president de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

Amb aquest objectiu d'apropar el món del bestiari al públic d'11h a 13h i de 16h a 18h hi haurà una plantada de bestiari a la plaça dels Boters de Vilafranca del Penedès, allà es permetrà que el públic carregui, mogui i balli la bèstia que desitgi, i també hi haurà tallers i activitats per als infants. Tot això amb la música en directe de la mitja cobla Bon Vent. Paral·lelament a aquestes activitats, la seu social (Carrer Parlament núm. 30, de Vilafranca del Penedès) de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular, federació que acull els diferents grups de bestiari, farà una jornada de portes obertes d'11h a 13h.

Seguint a la plaça dels Boters, s'oferirà, a les 18h de la tarda, una xerrada informativa sobre com realitzar revetlles amb protecció, a càrrec de membres de protecció Creu Roja.

En total hi participaran 13 figures de bestiari. Les quals es divideixen en 8 d'infantils: l'Aligueta i el Drac Petit de Vilafranca, el Drac Sofre de Badalona, els Dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta de Badalona, i els Dracs Infantils Xerric i Bufarot d'Igualada. I, també n'hi haurà 5 bèsties adultes: el Drac de l'Agrupació, la Fura de la Vegueria del Penedès, el Drac de Vilafranca, l'Àliga de Vilafranca i el Basilisc de Reus.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article