Notícia

L'alguerès, llengua de comunicació

A l'Alguer la llengua catalana guanya cada cop més un major reconeixement i acceptació social gràcies a iniciatives com la del diari de l'Alguer, per impulsar la normalitat de la variant algueresa del català.

I això s'ha fet a través d'una col·laboració amb l'Escola Pasqual Scanu a través de la qual els estudiants del segon curs de l'escola han tingut l'oportunitat de publicar articles en català a la pàgina digital del diari. Giuliana Portas, professora de l'escola i responsable lingüística del portal s'ha encarregat de la coordinació de les publicacions.

"La col·laboració ha estat molt important, per fer comprendre que en la variant algueresa del català es pot comunicar en diversos nivells, en una òptica d'obertura i amb les mateixes condicions que altres llengües,", ha exposat Antoni Nughes, director de l'Escola Pasqual Scanu, que ha afegit que amb aquesta col·laboració s'ha aprofundit en el coneixement de la llengua catalana en la seva variant algueresa oral i escrita i n'ha afavorit l'ús de tots els qui han perdut la familiaritat amb la llengua o la volen conèixer i utilitzar-la a la seva pròpia ciutat.

Cal destacar aquest projecte, ja que permet fer marxa enrere a alguns prejudicis davant l'ús de l'alguerès i el mostra amb el seu potencial per esdevenir una llengua d'ús habitual.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article