Notícia

L'Aplec Internacional més nombrós presenta programa

Festes i festivals

Noranta grups de diverses manifestacions de la cultura popular catalana ompliran Perpinyà el cap de setmana del divendres 29 de juliol al diumenge 31.

La màgia dels números rodons pressuposa que la 30a edició de l'Aplec Internacional d'Adifolk serà realment impressionant. Però... i l'edició d'enguany, la número 29? Doncs des d'Adifolk, l'entitat organitzadora, s'ha treballat per tal que l'Aplec Internacional, que se celebrarà a Perpinyà del 29 al 31 de juliol sigui tota una fita. I han aconseguit el seu propòsit: serà l'edició que comptarà amb més grups que ompliran de cultura popular catalana Perpinyà.

Des de 1988, amb el desembarcament a Amsterdam, Adifolk ha organitzat anualment aquesta cita que omple de cultura popular catalana una ciutat europea. El programa de l'edició de Perpinyà mostra la tendència que des de l'any passat, celenbrat a Torí, ha estat feliçment benvinguda: la voluntat que els actes s'entrellacin entre ells amb una voluntat escènica. "Vull destacar la gran tasca de l'equip artístic que ha treballat per tal que les activitats tinguin un discurs escènic, una teatralització que doti d'una coherència les actuacions i les converteixi en una experiència per al públic", exposa Joan Gómez, president d'Adifolk.

Aquest objectiu es concreta en dos espectacles que acollirà la plaça del Castellet de Perpinyà: El seny i la rauxa. Imaginem el món de Josep Maria Folch i Torres (dissabte de 18h a 23h), i Tradició! L'ànima de festa! (diumenge de 17h a 19h), els quals comptaran amb un guió escènic i una pauta de les actuacions. Ara bé, les cercaviles també s'han dissenyat amb una voluntat estètica: "A mi m'agrada més dir-ne espectacles itinerants, perquè s'han treballat com els espectacles, i tindran totes les manifestacions de cultura popular representades amb coherència", exposa Gómez.

A més, l'Aplec Internacional comptarà amb diverses actuacions, com ara sardanes, castellers o, entre d'altres, la moixiganga, que oferirà la seva actuació a la portalada de la catedral. Cal destacar que a Perpinyà serà la primera vegada que una banda de música actuï dins l'Aplec Internacional: la Unió Filharmònica del Prat de Llobregat.

Podeu consultar l'avançament del programa (com a document adjunt).

Comentaris

josep maria rubi
1.

Magnifica idea i bona organitzacio, felicitats a tots. el exit sera excelent,

Comenta aquest article