Notícia

Un casament a Pagès

Festes i festivals

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i la cantant Núria Feliu seran els testimonis d’excepció del casament que tindrà lloc en la 50a edició de la festa de la Llana i el Casament a Pagès, que se celebrarà diumenge 22 de maig a Ripoll.
 
A la festa es recreen els oficis antics, com ara la feina de pastors i els treballs relacionats, i en totes les edicions s’aprofita l’avinentesa per casar una parella recreant tota la tradició dels casaments a pagès.
 
Enguany la parella que es casarà són la Mireia Bayés i en Seri Martínez, els dos membres de la Colla de Pedrenyalers i Trabucaires de Ripoll. D’aquesta manera s’ha convidat també a la Federació Coordinadora de Colles de Trabucaires de Catalunya en nom de totes les colles i s’ha convidat especialment la colla de Trabucaires d’Alella.
 
Molt més enllà del casament
 
Aquetsa 50a edició de la festa de la Llana i el Casament incorpora la novetat d’una fira de productes artesans, amb la presència de productors de la comarca i d’arreu del país. A més, el Museu Etnogràfic de Ripoll, coincidint amb el mig segle de vida de la celebració ha organitzat una mostra que recull l’evolució dels casaments al llarg dels anys, i que té el nom Aquest festeig acabara en casori. Costums i tradicions al llarg del temps, tal com ha informat El Ripollès.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article