Notícia

Bruce Springsteen farà ballar els gegants de la Patum

Festes i festivals

Cultura popular, ball de gegants i rock internacional. Quina millor manera de celebrar 150 anys de vida dels gegants vells de la Patum de Berga i els 125 anys dels nous gegants, que amb una adaptació de la cançó de Bruce Springsteen If i should fall behind? L’organització de la Patum ha aconseguit un acord amb el músic nord-americà perquè els cedeixi els drets d’aquesta cançó, que gràcies als arranjaments del director i compositor Sergi Cuenca, es podrà gaudir la nit de diumenge de Corpus, 29 de maig. Serà en un dels salts de la Patum complerta a la plaça de Sant Pere, i es convertirà en una gran promoció internacional d’aquesta festa declarada Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
 
Feia anys que diversos membres de la comparsa treballaven amb la idea de fer ballar els gegants amb aquesta música, i s’ha aconseguit en bona mesura perquè Albert Dorna, pastisser de Berga, fan de Bruce i membre de la comparsa, ha fet d’intermediari.

Amb tot, l’anunci de l’acord amb Springsteen va generar una certa polèmica a les xarxes socials, en qüestionar-se si aquesta cançó desvirtuava l’acompanyament habitual dels geganters en la cultura popular catalana. El portaveu de la comparsa, Pere Gendrau, va deixar clar que es tracta d'un fet "puntual" i que s'han seguit tots els protocols perquè fos acceptat. Al seu entendre, és una iniciativa que pot donar una projecció internacional a la festa i que la cançó “encaixa molt bé amb el ball”.

Podeu escoltar la cançó que Bruce Springsteen ha cedit als gegants de la Patum, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article