Notícia

Renovar la confiança vers els polítics, nova Tinguda Blanca

Reflexió

El dilluns vinent, 23 de maig a 2/4 de vuit (19.30 hores), al Taller de Barcelona del Gran Orient de Catalunya (Mallorca, 125, baixos), se celebrarà una Tinguda Blanca, en què serà presentada una conferència a càrrec del senyor Joaquim Colominas i Ferran, amb el títol: Crisi de la política: propostes per recuperar la confiança perduda entre ciutadans i polítics.

Les tingudes blanques són sessions obertes al públic en general que realitza el Gran Orient de Catalunya, la primera potència maçònica sobirana de caire liberal i adogmàtic del país. En aquest cas tracta d'un tema de tanta actualitat com la desafecció política per part de la ciutadania.

Aquesta tendència que és característica de la majoria de les democràcies occidentals, i que s´ha agreujat amb la crisi econòmica, amb les males pràctiques d'alguns dirigents públics i naturalment amb els escàndols de corrupció, que aquí a casa nostra pren unes singularitats pròpies.

És una situació que pren especialment rellevància davant de la necessitat de la ciutadania de passar altre cop per les urnes, arran de l'atzucac en què des de gairebé sis mesos es troba l'Estat espanyol, davant la impossibilitat de conformar govern.  

En Joaquim Colominas, llicenciat en Dret per la UB, en Ciències Polítiques per la UAB i Doctorat a l'Institut d'Estudis Polítics de Paris. Professor a les universitats UAB, UA, Ramon Llull i ESADE, escriptor i col·laborador del diari AVUI, s'interrogarà sobre aspectes fonamentals com ara Quins podrien ser els canvis? Quines podrien ser les mesures? S'hauria de millorar la transparència i la claredat de finançament dels partits polítics?

Després del corresponent torn de paraules i tancament dels Treballs, els assistents podran compartir  un piscolabis - xeflis.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article