Notícia

Catalunya protagonista a la Infiorata di Noto de Sicília

Catifaires

La Federació Catalana de Catifaires ha estat protagonista de la 36a edició de la Infiorata di Noto que ha tingut lloc del 12 al 16 de maig. Una festa que té com a objectiu decorar els carrers de la ciutat de Noto amb catifes de flors fetes a mà de diferents temàtiques.

Durant aquests quatre dies, Catalunya ha estat protagonista de les diferents activitats realitzades al marc de la Infiorata di Noto, com la inauguració de l'exposició d'art efímer del pintor Sebastià Badia i Cerdà, dedicada als paisatges de Caldes de Montbui, que s'ha exposat a les instal·lacions on s'ha dut a terme el Congrès. “Sempre tenim la intenció que hi hagi una exposició d'art,  on apropem a dos pobles amb cultures tan diferents però a la vegada tan semblant", exposa Vicenta Pallarès, presidenta de la federació Catalana de Catifaires.

A això s'ha afegit la contribució a la Infiorata de la delegació catalana de la Federació Catalana de Catifaires, formada per dotze membres de les diverses entitats, que han elaborat una una catifa que representa una dona d'aigua. El resultat és que més enllà de les nostres fronteres s'ha destacat la importància de la cultura i art catalans.

6è Congrès de l'Art Efímer

A més, al llarg d'aquests dies s'ha realitzat el 6è Congrés d'Art Efímer, que presideix la Federació Catalana de Catifaires, que ostenta la presidència de la Comissió Gestora Internacional d’Art Efímer. Això ha fet possible que Noto acollís les delegacions de diferents països com ara Alemanya, Polònia o Tòquio, a més de diiverses representacions de la resta de l'Estat espanyol com ara Los Amigos de las Alfombras de Serrín del Corpus Christi de Elche de la Sierra (Albacete) i Alfombristas de Bueu. Aquestes delegacions, presents a Noto per al Congrés, han contribuït a la festa de la Infiorata elaborant les seves pròpies creacions, com ha fet la Federació Catalana de Catifaires.

Tal com ha exposat el vicepresident de la Federació Catalana de Catifaires, Àngel Gallart, a la inauguració: "Ara ens toca a nosaltres fer que l'èxit de la Infiorata di Noto arribi al seu punt més alt. Hem aconseguit que l'art efímer existeixi al catàleg de la cultura popular dels nostres països però hem d'aconseguir que els catifaires siguin respectats en el món de l'art".

Es calcula que més de mig milió de persones, entre locals i estrangerres, han visitat aquesta 36a edició de la Infiorata di Noto.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article