Notícia

Riures i festa amb els Cors Muts de la Barceloneta i del Raval

Cant coral

Si és Pentecosta i us trobeu pels carrers del barri de la Barceloneta o del Raval una sèrie d'agrupacions corals humorístiques és que us heu topat amb una de les festes més peculiars de Barcelona, els Cors Muts. Així doncs obriu bé les orelles i prepareu-vos per gaudir de les lletres humorístiques d'una vintena d'agrupacions corals, que deixen de banda la vessant musical per centrar-se en l'humor i una sana voluntat de posar el dit a la llaga, dos aspectes que haurien de ser inseparables.

Aprofitant el pont la festa té una durada de tres dies, i comença dissabte 14 de maig, a les 8h del matí, cosa que també suposa tenir sentit de l'humor, i continua fins al migdia. Els diferents membres de les corals ballaran pels carrers portant l'emblema de la seva agrupació, amb una pluja de confeti. La celebració es reprèn dilluns 16 de maig a la tarda, ja que a les 17h, es fa la segona desfilada, que dura fins a mitjanit. I què han fet entre dissabte i dilluns? Moltes colles marxen a passar el cap de setmana fora per portar els seus versos arreu dels pobles.

Un dels trets més característics de la festa és la indumentària dels participants. Cada agrupació coral porta un model diferent de samarreta, sempre amb estampats vistosos o mocadors acolorits que complementen amb barrets, collarets, ulleres de sol... A més, els membres de les corals porten objectes de fusta que branden pels carrers i representen destrals, timons. arpons... Abans havíem dit que si us els trobeu, obríssiu bé els orelles per gaudir dels acudits, també protegiu-vos mínimament, afegim ara.
La representació d'aquests estris de treball té la seva explicació en l'origen de la festa, quan les corals s'agrupaven per gremis, i en un barri mariner com la Barceloneta hi abundaven els oficis del mar.

Els Cors Muts del Raval

Aquests mateixos dies el barri del Raval també fa la seva festa dels Cors Muts. Es diferencia dels de la Barcelonera perquè els estris fan referència al passat obrer i menestral del poble, per tant, en comptes d'arpons hi haurà forquilles, ganivets, graelles i navalles. I, a més, les agrupacions corals pengen cascades de foc a l'entrada dels seus locals.
I com que en quatre passes s'arriba del Raval al barri de la Barcelona, us proposem que visiteu els dos Cors Muts. I si el camí el feu cantant, ningú no us dirà res.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article