Notícia

Tot a punt per a l'esdeveniment falconer de la temporada

Falcons

Dissabte 14 de maig tindrà lloc la 15a Trobada Nacional de Falcons de Catalunya, una ocasió especial que reunirà totes les colles de falcons a Vallbona d'Anoia.

Les colles es reuniran a partir de les 16h i, després d'una fotografia de germanor, començaran a les 17h una cercavila pels carrers del poble. Posteriorment, a les 18.30h, s'iniciarà l'actuació final a l'aire lliure.

L'acte permet la trobada deles diferents colles i també és una gran actuació per a qualsevol amant de la culturapopular de gaudir amb les figures, sempre amb un alt component estètic, dels falcons. Aquesta Trobada és la data més assenyalada al calendari de totes les Colles i, per aquest motiu, totes elles es presenten amb les seves millors figures. És una excel·lent oportunitat per veure figures d'alt nivell i adonar-se de com segueix creixent el moviment falconer arreu del país.

A més, com a novetat per a la 15a trobada la colla amfitriona, els Falcons de Vallbona d'Anoia, juntament amb la Federació de Colles de Falcons de Catalunya han llençat l'APP (abreviatura per anomenar les aplicacions de mòbils) FALCONS CAT, que permetrà no només accedir a més informació de la trobada, sinó també informació relativa a les colles (any de formació, contacte amb cada colla, vídeos). "Hi haurà un xat, un mur on tothom, sigui de colles de falcons o no, pot penjar comentaris i fotos respecte a Falcons per obtenir una difusió més ràpida i a l'instant de tot allò que passa a la trobada", afegeix Andrés Díaz, president dels Falcons de Vallbona d'Anoia.

L'objectiu és que l'APP tingui vida més enllà de la 15a Trobada i serveixi per a crear comunitat entre les colles i no només: l'APP serà imprescindible per a qualsevol persona que vulgui estarà l'última del món falconer.

Amb motiu de la Trobada, els companys del programa Tria 33 han gravat un reportatge sobre la trobada, on s'explica també l'origen dels falcons, i diversos falconers parlen dels sentiments d'il·lusió i alegria que tenen en pujar les figures. Podeu veure el reportatge Desplegant les ales, fent clic aquí.

I per demostrar aquests sentiments que desperten els falcons, la colla de Barcelona ha realitzat un vídeo motivador, on hi podreu veure Leonardo DiCaprio com a falconer, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article