Notícia

L'Empordà Canta: neix una cita de referència per al cant coral

Cant coral

La primera edició d'aquesta trobada, que se celebrarà els dies 20, 21 i 22 de maig a Torroella de Montgrí, oferirà concerts a l'aire lliure, i a l'Auditori Teatre Espai Ter, que es combinaran amb tallers per als cantaires, així com visites guiades a exposicions. L'objectiu de l'Empordà canta és ser un no només un punt de trobada de les corals gironines i de la resta de Catalunya, sinó una cita per al gran públic.

Organitzat pel Cor Anselm Viola i 'Anella Cultural de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, cosa que fa que s'hi sumin com a escenaris el Museu de la Mediterrània, la Casa Pastors i l'Auditori, L'Empordà Canta arrenca divendres a les 20h a la capella de Sant Antoni amb la presentació de l'exposició La història del Cor Anselm Viola, que es podrà visitar al llarg de tot el cap de setmana. Tot seguit, a les 21 l'Auditori Espai Ter acollirà el concert del grup vocal In crescendo, guanyadors de la segona edició del programa de TV3 Oh Happy Day.

Els dos dies següents seran un aparador dels diferents grups vocals del país, els quals combinaran les trobades (dissabte a les 10h al Museu de la Mediterrània es reuniran diversos cors joves), i visites guiades amb els concerts oberts a tot el públic. Cal destacar que L'Empordà Canta presenta un programa ple d'activitats per al gran públic, concretament la tarda del dissabte estan previstos diversos concerts a l'espai lliure per les places de Torroella de Montgrí. Així, de 15h a 16h les places del Mestre Pere Rigau, la de la Vila, i la plaça Ernest Lluch acolliran concerts a càrrec dels Cors Joves de Catalunya. L'acció a partir de les 18:30h es concentrarà a la plaça de la Vila amb la Cantata infantil No volem cap vaca, a càrrec de les corals infantils. Els joves continuaran sent els protagonistes del dissabte amb el concert del Cor Jove de l'Orfeó Català a l'Espai Auditori Ter.

Diumenge serà el dia del Cercasons pels carrers de la Vila, cosa que vol dir als escenaris ja descrits se sumen edificis emblemàtics de Torroella de Montgrí que acolliran actuacions de diverses corals d'arreu de Catalunya. El programa, ple d'activitats, es pot consultar al programa com a document adjunt. La jornada acabarà a les 18h de la tarda amb una cantada d'havaneres al Pati del Museu de la Mediterrània, a càrrec de la formació Cantaires del Montgrí.

L'objectiu d'aquesta primera edició de l'Empordà canta és esdevenir un projecte de referència tant a les comarques Gironines com a arreu de Catalunya, per aquest motiu compta amb el suport dels principals agents que impulsen l'activitat coral al país: Moviment Coral Català, el Secretariat de corals infantils de Catalunya SCIC, la federació de corals juvenils de Catalunya CJC i la federació catalana d'entitats locals FCEC, etc.

Podeu adquirir les entrades per als concerts de l'Espai Auditori Ter, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article