Notícia

El Concert de la Patum al CAT: teletransportar-se de Barcelona a Berga

Música tradicional

Ja són 23 anys que el Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T) acull el concert de les músiques de La Patum a càrrec de la Banda del Memorial Cuadra. El concert, que se celebrarà dijous 19 de maig a les 21:30h, és únic al món i només es pot gaudir per Corpus a la Plaça Sant Pere de Berga, i com una mena de tradició, sanament establerta, uns dies abans al C.A.T. (plaça d’Anna Frank, s/n) del barri de Gràcia de Barcelona. Tornaveu se suma a aquesta iniciativa i els seus lectors podrán gaudir d’un 40% de descompte al preu de l’entrada.
 
Així doncs, l’escenari del C.A.T encabirà més de quaranta músics sota la direcció de Sergi Cuenca, que enguany dedicaran la primera part del concert a la commemoració del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. La coronació se celebra cada 25 anys i la tradició mana interpretar l’himne El ball de l’àliga a les escales de la plaça de Sant Pere de la mà d’un tenor i acompanyat per un cor de berguedans. El concert del C.A.T. traslladarà a Barcelona el sentiment d’una ocasió tan especial, i també incorporarà melodies queraltines. A més, la primera part del concert comptarà amb obres d’autors berguedans com Sergi Cuenca, Roger Belmonte i Robert Agustina. Pel que fa a la segona part, com és habitual la banda interpretarà un salt complet de Patum amb final de Tirabols.
 
La Banda del Memorial Cuadra rep el seu nom en honor a Ricard Cuadra, que va dur a terme una tasca d'investigació, dignificació i experimentació de i amb la música de la Patum. Cuadra va reintroduir, sense proposar-s’ho, composicions que s’havien arraconat, organitzant tres edicions del Concert de Música Oblidada de La Patum. Amb motiu de la seva mort prematura, el 1997, es va instituir el Memorial Ricard Cuadra, que continua la tasca que ell va deixar inacabada amb un concert anual el dissabte de la Santísima Trinitat a Berga, i uns dies abans al Centre Artesà Tradicionàrius, enguany el 19 de maig a les 21.30h. Cal destacar que la iniciativa del concert a Barcelona la va impulsar el mateix Ricard Cuadra l’any 1993.
 
Descompte per als lectors de Tornaveu

Volem premiar els lectors de Tornaveu amb un descompte del 40% en el preu de l’entrada, que us sortirà per 6 euros. Podeu fer la reserva d’entrades al següent correu sara@tradicionarius.cat, escrivint que sou lectors de Tornaveu i indicant el nom i els cognoms i el nombre d’entrades que voleu. A més, també podeu realitzar la compra a les taquilles del C.A.T el dia del concert explicant que heu llegit aquesta notícia a Tornaveu. Recordem que la promoció és vàlida fins a completar l’aforament de la sala.

La Patum a Gràcia

Enguany, el centre de cultura popular La Violeta de Gràcia, també se suma als actes de La Patum i el proper dimarts 17 de maig a les 20 h organitza la projecció del documental El foc inoblidable de La Patum i tot seguit una taula rodona a càrrec de Ramon Felipó, advocat, investigador de la cultura popular i bibliòfil.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article