Notícia

Sardana a ritme de batucada

Sardanes

Diumenge 1 de maig, dins del 80è aplec de la Sardana de Santa Perpètua de la Mogoda, s'ha estrenat Batuc de roure!, una sardana pensada per a cobla i batucada opcional composta per a Xavi Piñol, que va rebre l'encàrrec d'una nova sardana en finalitzar l'anterior edició d'aquest mateix aplec el passat 2015. Per tal de seguir el caràcter modern, obert i jove de l'entitat organitzadora de l'acte, Xavi Piñol va proposar la idea de fer una sardana per a cobla i batucada que ràpidament va tenir el seu vistiplau.

L'estrena de la sardana ha anat a càrrec de les cobles Marinada i Sant Jordi juntament amb el grup de batucada de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Santa Perpètua de la Moguda (aquesta sota la direcció del professor de percussió Àlex Ventura).

La sardana Batuc de roure! ha tingut molt bona acollida per part del públic, que després d'escoltar i observar aquesta nova fusió ràpidament es va posar a ballar tot seguint els tradicionals passos de curts i llargs.

Aquesta sardana està pensada per poder ésser tocar per cobla sola sense batucada i és per aquest motiu que, en el dia de l'estrena, les primeres tirades de la sardana s'han interpretat per les dues cobles soles i més endavant s'hi ha afegit la batucada.

Un cop estrenada, el públic n'ha demanat la repetició i ha valorat molt positivament l'estrena i el format, tot destacant el perfecte encaix sonor entre la cobla i el grup instrumental de percussió i també el treball del compositor per haver trobat la combinació melòdica i rítmica adequada de la nova sardana.

Podeu trobar diferents enregistraments a través del bloc personal del mateix compositor (podeu fer clic aquí). Piñol preveu enregistrar-la a inicis del pròxim 2017 en un CD de sardanes i altres músiques que es farà amb motiu dels seus 25 anys com a instrumentista de tible i músic de cobla.

A més, a Youtube hi ha diversos enregistraments, com ara el següent.
 

Comentaris

Joana Girona
3.

Senyor que critica: ho sento, no crec que estigui tant malament; doncs a mí m' agrada.
Salut i VISCA la sardana

Sebastià Girona
2.

Ho sento senyor que critica. Doncs no crec que estigui tant malament; jo ho trobo molt BÉ.
Salut i VISCA la sardana.

No a la tortura
1.

Ja no respectem ni la sardana, lamentable...
Fora batucades de Catalunya! La tortura no és cultura!

Comenta aquest article