Notícia

La Festa Major de Sant Fèlix quadruplica cada euro invertit

Festes i festivals

La publicació de l'estudi d'impacte econòmic La Festa Major de Vilafranca del Penedès, una nova anàlisi de l'impacte econòmic d'esdeveniments de cultura popular i tradicional a Catalunya revela que cada euro invertit reverteix en 4,3 euros en producció de béns i serveis a la zona.

L'estudi, de títol llarg, però conclusions ben afinades exposa que la la Festa Major de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès, celebrada del 29 d'agost al 2 de setembre, a finals d'agost genera un impacte econòmic, en termes de producció, de 878.252 euros, i un increment de la riquesa a l'Alt Penedès de més de 415.000 euros anuals, calculat a partir del valor afegit brut que es crea. A més gràcies a la investigació per a l'estudi s'ha vist que un de cada tres assistents és el primer cop que va a la festa i el 96% afirma que hi tornarà en pròximes edicions. El 43 % dels visitants són de fora de l'àrea d'influència de l'Alt Penedès, dels quals la meitat provenen del Barcelonès, el Garraf i el Baix Llobregat.

La Festa Major de Vilafranca del Penedès, una nova anàlisi de l'impacte econòmic d'esdeveniments de cultura popular i tradicional a Catalunya és un estudi d'impacte econòmic, és a dir, que quantifica el conjunt d'activitats econòmiques originades directament o indirectament per un esdeveniment cultural en una àrea geogràfica concreta. Segons aquest treball la despesa diària mitjana per persona és de 25'3 euros, la majoria dedicats a restauració i oci nocturn.

L'estudi sobre Sant Fèlix s'afegeix a les altres anàlisis d'impacte econòmic publicades fins al dia d'avui pel Departament de Cultura: la Processó de Dijous Sant a Verges, la Festa Major de Sant Martirià a Banyoles, l'Aquelarre de Cervera i les Falles d'Isil.

Podeu descarregar l'estudi sobe Sant Félix, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article