Notícia

L'Assemblea General de l'Ens dóna llum verd als premis Antoni Carné

Associacionisme

Dijous 5 de maig ha tingut lloc l'Assemblea General Ordinària de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, que s'ha celebrat a la sala d'actes de La Casa dels Entremesos de Barcelona. Hi ha assistit representants de 17 federacions membres de l'Ens, que per unanimitat han aprovat la propera celebració dels Premis de l'Associacionisme Cultural Antoni Carné.

Durant el transcurs de l'assemblea s'aprovà per unanimitat la memòria d'activitats del 2015, l'estat de comptes avalat per les entitats comptadores escollides a l'assemblea del 2015, i s'han aprovat dues noves altes com a membres de l'Ens, de l'Associació d'Establiments Emblemàtics i la Federació Catalana dels Tres Tombs.

Premis de l'Associacionisme Cultural

L'Assemblea General ha estat la primera presidida per Josep Viana, nomenat com a nou president en l'anterior assemblea, que ha iniciat la sessió amb un record "emocionat i trist" per la pèrdua de l'Antoni Carné, traspassat el setembre del 2015. En memòria de la tasca com a dinamitzador cultural del president fundador de l'Ens, per unanimitat dels assistents es va aprovar que els Premis de l'Associacionisme Cultural, que es preveuen donar en una celebració a finals del present any, portin el nom d'Antoni Carné.

Aquest no serà l'únic dels projectes de futur de l'Ens, que a l'Assemblea ha destacat el seu compromís per iniciar una línia de treball que apropi la cultura popular a les escoles. També s'ha exposat l'acompanyament a les diferents candidatures de membres de l'Ens per rebre el reconeixement com a Element del Patrimoni Immaterial Cultural de la UNESCO. A més, de la pròxima edició de dos nous números de Canemàs, revista de pensament; la publicació de l'estudi i plataforma digital associada a la 3a Beca d'Estudis de l'Associacionisme o la participació de l'Ens a la 11a sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, que se celebrarà a Addis Abeba a finals d'any.

A continuació, hi trobareu el document de les Memòries 2015 per descarregar. Al document, cadascun dels membres de l'ENS i de les entitats adherides fan un balanç de les seves principals activitats al llarg de l'any passat. A més, s'exposen els projectes impulsats per l'ENS i els que estan en preparació.

Podeu descarregar-lo, com a document adjunt.

Comentaris

Pere-Joan Pujol Pau
1.

l'aprovació del premi a l'associacionisme amb el nom de Toni Carné , jo diria que més que per unanimitat va ser per aclamació,

Comenta aquest article