Notícia

Els Diàlegs Culturals presenten novetats editorials sobre la gralla, la cobla ribagorçana i la gaita de bot

Reflexió

Dijous 22 d’abril ha tingut lloc al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida la presentació de tres publicacions relacionades amb la música tradicional. Així doncs, la nova sessió dels Diàlegs Culturals ha versat sobre aquestes novetats editorials, aprofitant el marc de la Diada de Sant Jordi.
 
Ivó Jordà ha presentat el llibre Fitxa tècnica per a gralla, llibre que pretén ser un estudi exhaustiu d'aquest instrument i dels seus aspectes tècnics, interpretatius, organològics i sonors. L'autor ha senyalat que amb aquesta publicació, que plasma el seu treball de final de carrera a l'ESMUC, la gralla es posa al nivell d'altres instruments més normalitzats. Jordà ha repassat els continguts i apartats del llibre i com aquests continguts poden ser de gran utilitat tant per grallers com per a compositors, tècnics de so, arranjadors, i músics en general.
 
Per d'altra banda, i a continuació, Sergi Llena ha presentat dues publicacions Repertorio para Cobla Ribagorzana i Método de Gaita de Bot. L'autor ha parlat dels continguts i del procés de creació dels dos llibres i els ha relacionats amb la tasca d'ensenyament dels instruments ribagorçans en les escoles de música de Benabarri i Graus. Ha posat l'accent en la relació de la música tradicional amb les festes d'aquestes poblacions i com els nous alumnes i intèrprets s'incorporen a l'aprenentatge  d'aquests instruments tradicionals a través de la vivència festiva.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article