Notícia

La S. M.  de Cehegin de Múrcia  guanya el certamen ‘Vila de la Sénia’

Societats musicals

La Banda de Música de la Sociedad Musical de Cehegin de Murcia, amb 283,5 punts, i la banda de la Unió Musical de Riba-roja del Túria de València, amb 283 punts, van aconseguir un primer premi en el 10è Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia, celebrat aquest passat dissabte en aquesta població del Montsià.
Pel fet de quedar en un barem entre 281 i 330 punts, a les dues bandes els corresponia un primer premi, però la banda de Múrcia en tenir un ajustat mig punt més de puntuació és la que va rebre el primer premi especial del jurat i la que es va emportar els 4.000 euros de guardó, el trofeu i un diploma acreditatiu. L'altra banda guanyadora, la de València, va rebre un diploma que també acreditava la seva classificació, diploma que també corresponia a la banda que va guanyar el segon premi: l'Associació Musico Cultural Banda Municipal de Música El Espinar de Segòvia, que va aconseguir 256,5 punts.

El coordinador del certamen i director de la Banda de Música de l'Agrupació Musical Senienca (AMS), Pep Vila, ha explicat: "Totes les bandes tenien un nivell excel·lent però el jurat ha hagut d'escollir-ne una després de valorar el treball tècnic i interpretatiu que han fet de tres de les dues obres del concurs. Eren obres de cert nivell, però alhora atractives per al públic assistent". Un públic que un any més ha participat massivament i ha omplert la Casa de Cultura de La Sénia on es realitzava l'esdeveniment. El bon temps de dissabte també va permetre que les bandes participants, acompanyades de la banda amfitriona, la de l'AMS, es poguessin lluir en la cercavila que prèviament al concurs van realitzar pels carrers de la població.

Cal recordar que el jurat estava format per tres directors i professors de banda de renom mundial: Leon J. Bly, de Hampton, Virginia (EUA); Oliver Waespi, de Zúrich, i Voro García, de Sueca i que les tres bandes concursaven en la Secció 2 del Certamen, que està adreçada a les bandes no professionals de fins a 100 músics, amb un màxim de 5 intèrprets aliens a la banda i un màxim de 5 instruments de corda a la plantilla.

Un festival amb deu anys d'història

L'edició d'enguany del concurs, organitzat per l'AMS i únic en l'àmbit de Catalunya, tenia un caire especial en celebrar els seus deu anys de vida. Així, a més de seguir la competició, els assistents van poder gaudir dissabte de la música de la Banda de Bilbao, una banda professional de renom convidada per l'organització per a l'ocasió, que va interpretar un programa de gran nivell tècnic dirigida magistralment pel mestre valencià i director artístic del certamen José Pascual Vilaplana.

El director va sorprendre el públic assistent amb un regal molt especial interpretant fora de programa una versió del Cant dels Ocells. Dissabte també es va estrenar una obra commemorativa de l'efemèride, composta pel mestre Pascual Vilaplana amb el títol d'Obertura Senienca. Amb aquesta obra s'hi van presentar al públic del certamen les tres bandes participants, tot i que no puntuava per al concurs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article