Notícia

Botarell, 18a Vila Grallera de les Comarques Meridionals

Gegants

Ningú no s’imagina una passejada de gegants en silenci. La música que els acompanya, el so de les gralles i els timbals, forma part del paisatge geganter i de la posada en escena d’aquesta cultura popular. Aquesta combinació es podrà veure durant la trobada XVIII Vila Grallera de les Comarques Meridionals, que tindrà lloc a Botarell (Baix Camp) el proper 14 de maig. La cita, organitzada per la Colla Gegantera de Botarell i l’AUMED, l’Espai de Música Tradicional de la colla que va néixer l’any 2011 justament per aportar qualitat musical a les sortides dels seus gegants, vol convertir-se en “una gran festa, que a la vegada permeti situar el nivell de la nostra música tradicional el més amunt possible”.
 
El programa de la diada arrencarà precisament amb formació. S’ha programat un taller d’inxes a càrrec de Daniel Carbonell, “Trucs per arreglar les canyes de pala”, i un taller de timbals que impartiran en Gerard Pouget i en Titus Prats: “Realització de membranes de pell i manteniment de timbals”. Després, els tres responsables dels tallers oferiran la xerrada “Les gralles i els timbals. Com hem arribat fins aquí?”, i com no podia ser d’una altra manera, abans de la concentració de grups de grallers i de la cercavila, que començarà a les 17h, el dinar de germanor.  La festa acabarà a les 18.30h amb les tandes de lluïment, els parlaments i acte de traspàs a la vila que acollirà la trobada el 2017. 
 
Les colles que vulguin participar en la trobada i les persones que vulguin assistir als tallers i al dinar de germanor, amb places limitades, ja s’hi poden inscriure a través d’aquests contactes: Coordinadora de Les Meridionals: meridionals@tinet.cat 649 59 11 53 (Alex Pesquero) i Colla Gegantera de Botarell: info@laumed.com 658 80 63 24 (David Ferré).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article