Notícia

Curs de comunicació per a associacions a càrrec de Vicent Partal

Associacionisme

Internet i les noves tecnologies de la informació, en general, han facilitat l’accés a unes eines que fa un temps eren només reservades a periodistes. Actualment, les entitats poden comunicar amb facilitat les seves iniciatives, amb la voluntat de dotar d’eines i reflexionar sobre el gran canvi que suposa per a les associacions els nous camins que pren el sector de la comunicació, Vicent Partal, director de Vilaweb, oferirà un curs de comunicació, organitzat per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català i Vilaweb, al Teatre Ateneu Municipal de Cerdanyola del Vallès, dissabte 9 d’abril d’11h a 13:30h.

A través de la reflexió i de breus guies per a millorar la redacció de notícies, notes de premsa, cròniques... el curs, titulat Paraula a Paraula es divideix en dues seccions principals. En primer lloc, el periodista i realitzador audiovisual Àlvar Andrés obrirà el curs amb la guia Com millorar la redacció dels nostres escrits?, on es donaran alguns consells amb l’objectiu d’oferir un tastet a conceptes periodístics com l’estructuració i jerarquització de la informació, les cinc preguntes que tot escrit ha de respondre (el famós què? qui? quan? com? on?), fins a arribar a exposar breus pinzellades dels gèneres periodístics: com una nota de premsa pot convertir-se en una crònica o en un reportatge?

Posteriorment, l’eix central del curs el desenvoluparà Vicent Partal amb la ponència Les associacions ha de ser un diari, que reflexionarà sobre el canvi de paradigma comunicatiu i com les associacions poden esdevenir un actor comunicatiu de la seva activitat. Vicent Partal, director de Vilaweb, el diari digital líder en català que ha destacat per la seva capacitat de crear una xarxa entre redactors i lectors que proposa un camí a seguir dins el sector de la premsa digital. Fundador, l’any 1995 de Vilaweb, s’ha de considerar Vicent Partal com un pioner d’Internet, un periodista que combina la tradició –ha passat per les redaccions d’El diari de Barcelona, TVE, La Vanguardia–, amb una gran intuïció per les possibilitats que ofereix Internet. Recentment ha publicat el llibre Desclassificat: 9-N.  


El curs es durà a terme al Teatre Ateneu Municipal de Cerdanyola del Vallès (Carrer Indústria 38-40, Cerdanyola del Vallès), dissabte 9 d’abril d’11 a 13:30h, i té un cost de 60 €, tot i que les entitats federades als membres de l’ENS tenen una subvenció del 100% del seu cost. Els interessats han d'escriure un correu a info@ens.cat o trucar al 93 269 10 42.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article