Notícia

S'acaba el 29è Tradicionàrius, continua el C.A.T.

Música tradicional

La 29a edició del Festival Tradicionàrius s’acomiada divendres 18 de març amb un concert inèdit amb El Pont d’Arcalís i Kepa Junkera i un lluïment de les Colles de Cultura de Gràcia a la plaça d’Anna Frank, on està ubicat el Centre Artesà Tradicionàrius.

Després de gairebé tres mesos d’actuacions, tallers, presentacions de llibres, etcètera, la 29a edició del Tradicionàrius s’acomiada i deixa un balanç optimista: un increment d’assistència del 20%, amb un total de 12.000 persones que han assistit a les més de 40 propostes de diversos formats programats a la sala de concerts del Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T) i a d’altres espais, com l’Auditori de Barcelona o actuacions als Mercats i diferents punts del territori català.

“El Tradicionàrius s’acaba, però el C.A.T continua actiu durant tot l’any com a sala de programació amb concerts, tallers i propostes per a Barcelona i arreu del territori”, ha exposat en una amistosa roda de premsa Jordi Fàbregas, director del C.A.T. Això no vol dir que aquesta edició del Tradicionàrius –“una bona fotografia de l’estat de la música folk que es fa al país”- no acabi amb un esclat final de festa que començarà a les 20:30h amb una cercavila itinerant que arrencarà a la plaça de la Vila del barri de Gràcia de Barcelona per anar a raure a la plaça d’Anna Frank, seguit d’un concert inèdit a les 22h que continua ampliant les complicitats catalanes amb el País Basc, a càrrec de El Pont d’Arcalís i Kepa Junkera, per comprar entrada, podeu fer clic aquí.

Pel que fa a l’assistència, xifrada en 12.000 persones que han assistit a qualsevol de les 40 activitats, entre concerts, presentacions i tallers que s’han dut a terme, Fàbregas considera que hi ha hagut un canvi d’actitud per part del públic, que ha mostrat “més interès” i ha estat “molt receptiu”.

Primavera Folk i La taverna del C.A.T.

Amb aquestes bones impressions s’enfila el camí cap a l’edició número 30 del Tradicionàrius, de la qual s’afirma que es treballa per oferir un bon programa, però traient ferro a la màgia de les dates, Fàbregas s’ha reafirmat en tot el camí fet al llarg del Tradicionàrius i del C.A.T., que com qui diu just comença quan acaba el festival.
Així doncs, entre les propostes de programació del CAT hi ha el cicle Primavera Folk, que oferirà concerts ja consolidats com el la Patum al C.A.T., un concert que només es pot gaudir al C.A.T i a la plaça de Sant Pere de Berga, així com hi actuarà el Tricicle, el grup de folk dels germans Roda, no confondre amb la formació teatral, que es retroben 44 anys després per tornar a posar en funcionament un repertori amb lletres de Pere Quart o Miquel Martí i Pol. Amb l’objectiu d’unir llaços entre tradició i modernitat, al cicle hi passaran artistes com Pau Vidal que presentarà el disc Mar Endins, que amb l’estructura d’una banda de jazz s’inspira en els cants d’estil i els pals tradicionals del País Valencià, entre d’altres propostes destacades, com ara la de l’acordionista Carles Belda i el ballarí Jordi Rúbio. Cal estar a l’aguait de la programació d’aquests concerts els dijous, divendres i diumenges.

El C.A.T. També oferirà La Taverna del C.A.T., un cicle de petits concerts d’entrada lliure els dimecres a les 21:30h, que ajuntarà músics novells i d’altres que no ho són tant, a l’espai del bar del C.A.T.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article