Notícia

Mollerussa es proclama com a Capital de la Sardana

Sardanes

La proclamació de Mollerussa, com a capital de la Sardana 2016, tindrà lloc el proper dissabte 12 de març.

El Teatre l’Amistat de Mollerussa (carrer Ferrer i Busquets, 90-92) viurà l’acte de proclamació de la capital de la comarca del Pla d’Urgell com a capital de la sardana 2016. L’acte, presidit pel conseller de Cultura Santi Vila, comptarà amb la lectura del pregó a càrrec del Pare Jordi Agustí Piqué, i el traspàs de la Bandera (representants de Calella, anterior Capital de la Sardana, faran l’entrega als responsables de Mollerussa). A més, es llegiran els premis Capital de la Sardana 2016.

Tot seguit, a les 13h es durà a terme la descoberta de la placa commemorativa i se celebrarà una ballada de sardanes a la plaça de l’Ajuntament. Al llarg del dia també s’inaugurarà, a les 17h, l’exposició 70 anys de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, i a les 19h s’oferirà un espectacle de cloenda.

Abans però, el Museu de Vestits de Paper, a les 18h rebrà la visita de les autoritats. Aquest museu, juntament amb l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, són dos espais museístics que en poc temps han esdevingut dos ols d’atracció turística.

Cal destacar que un dels trets diferencials de Mollerussa és l’important teixit associatiu. Més de 90 associacions i entitats de tots els àmbits organitzen activitats de caràcter anual i que, sumades a les de la regidoria de cultura, conformen una amplia, rica i variada agenda que omple tots els caps de setmana al llarg de l’any.

Tot aquest ric teixit associatiu cultural s’involucrarà en una celebració que al llarg d’un any dotarà d’espectacles que combinaran la tradició amb les noves maneres d’entendre la dansa del país, la sardana.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article