Notícia

Convocat el 31è Premi Ferran Soldevila

Reflexió

La Fundació Congrés de Cultura Catalana convoca, des de l’any 1995 el Premi Ferran Soldevila sobre biografia i estudis històrics en els seus vessants polític, social, econòmic, biogràfic, artístic, literari o cultural sobre l’àmbit dels Països Catalans. Enguany el premi arriba a la 31a edició, i està dotat amb 2.000 euros i un guardó en forma d’escultura commemorativa. El premi serà atorgat en un acte públic, que s’anunciarà oportunament, entre els mesos de maig i juny de 2016, i els interessats poden fer arribar els seus treballs, que han de ser inèdits, fins al 31 de març de 2016.

Poden presentar candidatura els autors d’obres publicades en català, així com les editorials, institucions acadèmiques i departaments d’universitat que, per la seva naturalesa, finalitat i continguts, estiguin relacionats amb la historiografia i les ciències socials.

El primer Premi Ferran Soldevila va ser atorgat el 1985 a Gonçal López i Nadal, de Mallorca, per al seu treball El corsarisme mallorquí a la Mediterrània occidental. 1652-1698, un comerç forçat. L’abril del 2013, La Fundació Congrés de Cultura Catalana va convocar el 30è Premi Ferran Soldevila de Biografia, Memòries i Estudis Històrics, amb caràcter extraordinari i una dotació especial, per tal d’estimular els estudis històrics sobre la Guerra de Successió en els seus vessants polític, social, econòmic, biogràfic, artístic, literari i cultural dins l’àmbit dels Països Catalans. L’objectiu era estimular els treballs que aportessin una perspectiva inèdita sobre aquest període. El jurat va decidir declarar el Premi Ferran Soldevila ex-aequo. Les obres guanyadores van ser El Braç Militar de Catalunya 1620-1714, d'Eduard Martí i Fraga i La premsa a Catalunya durant la Guerra de Successió, de Xevi Camprubí Pla.
 
Per omplir el formulari per presentar projectes, feu clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article