Notícia

Tot apunt per a la temporada dels Tres Tombs 2016

Tres tombs

Un cop inaugurada la temporada de Tres Tombs a l'acte a Castellbisbal, celebrat a les 20h del vespre del dijous 7 de gener, per al cap de setmana del dissabte 9 i diumenge 10 de gener se celebraran les primeres sortides dels Tres Tombs.

En total es duran a terme 96 festes al llarg d’aquest 2016, any en què la Federació celebrarà el seu 20è aniversari i la 19a Trobada Nacional de Tres Tombs, que tindrà lloc precisament a Castellbisbal, tret d’inici de la temporada.

A Catalunya fa setmanes que les entitats organitzadores de la festa dels Tres Tombs, treballen a contrarellotge per enllestir els preparatius d’aquesta tradicional festa arreu del país.

Els Tres Tombs

Es tracta d’una festa tradicional cultural i popular, que ret homenatge a la memòria històrica del transport de mercaderies i passatgers d'aquest país. Des de fa centenars d'anys els Tres Tombs es celebren arreu del territori Català, han contribuït a la recuperació d'un gran patrimoni de carros, guarniments i estàndards, però també han contribuït, a la conservació de la raça de cavall de tir, i d'oficis antics com el del baster, ferrer, carreter entre altres. Els Tres Tombs el museu vivent i itinerant més important dels nostres dies.

Com l'any anterior la Federació ha organitzat un concurs de fotografia, les fotografies guanyadores seran les protagonistes del calendari de tres tombs 2017. Podeu consultar les bases de la web de la Federació, fent clic aquí.

A continuació oferim el calendari de les viles catalanes que el mes de gener celebraran els Tres Tombs:

9 de gener
L'Esquirol

10 de Gener
Argentona
Cerdanyola del Vallès
Martorell
Polinyà
Taradell
Barcelona Sant Andreu del Palomar
Valls

Dia 16 de gener
Centelles
Santa Coloma de Queralt
Solsona
Vila-seca

Dia 17 de gener
Caldes de Montbui
Roda de Ter
Sabadell Colla Nova
Sabadell Colla Vella
Vilanova i la Geltrú

Dia 23 de gener
Barcelona
Canovelles

Dia 24 de gener
Calafell
Cambrils
Igualada
Manlleu
Mataró
Ripollet
Vilafranca del Penedès

Dia 31 de gener
Alella
Balsareny
Esparreguera
Gandesa
Lliça d'Amunt
Rubí
Santa Eugènia de Berga

Podeu trobar més informació a la web de la Federació Catalana dels Tres Tombs, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article