Notícia

Els Reis Mags, protagonistes de la Mostra de Pessebres d’Olot

Pessebristes

La 23a edició de la Mostra de Pessebres d’Olot, que es pot veure fins al proper 10 de gener, ve carregada de novetats. “Quants eren, d'on venien i quina era la seva professió?”, amb aquesta pregunta es convida els visitants d’una de les exposicions, al Museu dels Sants, a reflexionar sobre el paper dels Reis Mags al pessebre. De ben segur que el visitant sortirà de l’exposició amb una nova imatge d’unes figures especialment atractives.

La Mostra també recupera, al santuari de Tura, un dels pessebres documentats més antics de la ciutat, del qual només se'n conserva la descripció a través dels textos del segle XIX. Seguint les indicacions s'ha recreat tal com era: un pessebre que aprofitava les imatges del santuari i els vestia seguint la tradició napolitana.

I encara més, els visitants podran gaudir de l’experimentació que s’ha fet amb escultures de Rosa Serra al pati de l’Hospici. Acull una exposició retrospectiva del pessebrisme, amb diorames conservats des dels anys 40, on es pot veure la influència de l’escola d’Olot, i també l’evolució a l’hora de fer pessebres. A l'interior del pati s'hi podrà veure Llum Naixent, un muntatge amb escultures de Rosa Serra reconvertides en un pessebre monumental. A més, a la Sala Oberta 2 hi haurà una exposició dedicada als principals pessebristes olotins.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article