Notícia

La Guia Sardanista es renova amb nou format

Sardanes
Calella ha acollit a la Sala Mozart la presentació de la Guia Sardanista 2016, anomenada fins aquest 2015 com a Guia d’Aplecs. Una altra novetat és el seu canvi de format, de forma quadrada i més gran, amb unes mides de 20x20 cm. També consta com a novetat la inclusió de fotografies i la consolidació de diversos missatges publicitaris.

Enguany la presentació de la Guia Sardanista s’ha avançat per fer coincidir els continguts amb l’any natural i permetre que els Aplecs dels primers mesos ja siguin de domini públic extens.
 

L’esdeveniment s’ha celebrat a Calella com a Capital de la Sardana i ha comptat amb una actuació de la cobla Marinada que després ha ofert l’espectacle de ‘La Viola d’Or’ d’Enric Morera.
 

A la Guia Sardanista d’enguany hi consten fins a 167 aplecs i 58 concursos, escampats per Catalunya, Andorra i el Rosselló. Se n’ha fet una tirada de 16.000 exemplars, el que suposa 2.000 més que l’any passat. Aquestes guies es podran aconseguir a través de les territorials dels Aplecs, al Palau de la Virreina de Barcelona, a diverses oficines de turisme d’arreu de Catalunya, a la seu de la Confederació Sardanista de Catalunya i a la seu de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS).
 

Què és la Guia Sardanista?

 

La Guia Sardanista és el llibre de referència que recull els principals actes sardanistes. S’hi presenten en ordre cronològic els aplecs i concursos que se celebren al territori, la població on es desenvolupa, l’hora, l’indret i les cobles que hi actuen.
 

També hi ha informacions d’interès com ara el contacte amb diverses cobles en actiu o d'altres activitats sardanistes complementàries.
 

La Confederació Sardanista de Catalunya és l’encarregada de coordinar i editar cada any la Guia, confeccionada per les diverses territorials d’Aplecs, la Federació Sardanista del Rosselló i la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.
 

La Guia Sardanista s'edita des del 2002, de manera que la d'aquest 2016 és la 15a edició. Cada any el seu disseny és diferent i sorprenent, així que aquest és un dels altres al·licients perquè els sardanistes vagin a Calella a aconseguir-la. En aquest sentit, per 4t any consecutiu el disseny de la Guia Sardanista s’ha desenvolupat internament des de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article