Notícia

Jordi Casassas elegit president de 48a Universitat Catalana d’Estiu

Reflexió
El passat 30 de novembre, el Patronat de la Fundació Universitat Catalana d’Estiu ha escollit Jordi Casassas i Ymbert (Barcelona 1948) com a president de la 48a edició de la Universitat Catalana d’Estiu. El president d’aquest patronat, de l’Institut d’Estudis Catalans i president sortint de l’UCE, Joandomènec Ros, ha presentat i avalat la candidatura de Jordi Casassas. L’altra candidatura que es presentava, la Federació d’Entitats de Catalunya Nord, s’ha retirat finalment.

Casassas ha declarat: “Ara més que mai, cal el debat de les idees i generar discurs als Països Catalans. En aquest sentit, la Universitat Catalana d’Estiu és del tot necessària. Treballaré pel reforçament universitari i acadèmic i col·laboraré amb les entitats que fan feina pel país”. Casassas és catedràtic d’història contemporània de la Universitat de Barcelona, membre de l’Institut d’Estudis Catalans i president de l’Ateneu Barcelonès. El seu àmbit de recerca és la història de la cultura, dels intel·lectuals i de la identitat.

A més, s’han disposat de tres vicepresidents executius que reforçaran la tasca de Casasses i que són Jordi Craven-Bartle i Lamote de Grignon (director del Servei d'Oncologia Radioteràpica, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, UAB), Josep Monserrat (degà de la Facultat de Filosofia, UB) i Elisenda Paluzie (degana de la Facultat d’Economia i Empresa, UB). D’aquesta manera, els anteriors vicepresidents, Jordi Sales (UB) i Jaume Sobrequés (UAB), passaran a ser nomenats vicepresidents adjunts.

Primícia de la temàtica de l’UCE

Al llarg d’una setmana del mes d’agost, a Prada de Conflent, l’UCE proposa diferents tallers, taules rodones, debats i ponències sobre diferents àmbits (socials, econòmics, cultural...) dels Països Catalans. Com és habitual sempre s’escull un tema al voltant giren les conferències. Joan Maluquer, secretari de l’UCE, en declaracions a Tornaveu ha confirmat que enguany la temàtica serà l’eix mediterrani: passat, present i futur: “L’eix mediterrani afecta tots els Països Catalans”.

Una altra de les novetats és que enguany serà la primera edició de l’UCE en què l’alberg Pau Casals de Canigó serà plenament operatiu. El centre d’aprenentatge ofereix convivències per a escoles que entren com a activitats curriculars.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article