Notícia

La relació entre catalanisme i cultura tradicional, als Diàlegs d'Aurembiaix

Reflexió

La nova sessió de Diàlegs Culturals, organitzada per l’Associació de Cultura Popular i Tradicional Aurembiaix, tractarà la relació de la cultura tradicional amb el catalanisme i tindrà lloc dimarts 15 de desembre, a les 19:30 h, al Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida (C. St. Martí s/n. Baixos de l’Esglèsia de Sant Martí de Lleida).
 
Aquesta conferència resseguirà, des de la Renaixença fins a l'actualitat, les principals concepcions de la cultura tradicional per part del catalanisme, i de manera correlativa, les actuacions bàsiques del catalanisme envers aquesta. A partir d'aquí, d'altra banda, la conferència traçarà una revisió de bona part de les concepcions de la catalanitat i del catalanisme generades des del segle XIX fins ara mateix.  
 
La conferència anirà a càrrec de Joaquim Capdevila, estudiós i coneixedor de la cultura tradicional des de la seva vessant sociològica i relativa al significat social que s’ha atribuït a aquestes expressions culturals populars. Capdevila és professor de la Universitat de Lleida i membre del Grup d’Estudis de la Cultura i les Identitats a l’Europa Contemporània (GECIEC). Les seves línies de recerca s’inscriuen en la sociologia històrica i la semiòtica de la cultura. Ha col·laborat en diverses revistes científiques com ara la Revista d’Etnologia  de Catalunya i és autor, entre altres, dels llibres Tàrrega (1898-1923): societat, política i imaginari (2008); Modernització i crisi comunitària (2012); i Temptats per l’atzar. La narrativa del joc en la Catalunya de la Restauració (2013).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article