Notícia

Tots els pessebres de Catalunya, a la teva mà

Pessebristes

La Federació Catalana de Pessebristes ha llençat l’aplicació per a telèfons mòbils PessebresCAT amb un llistat sobre el mapa de Catalunya de les 119 exposicions de pessebres que aquestes festes es poden visitar.

“L’objectiu és apropar al gran públic les exposicions de pessebres, que descarregant-se l’aplicació pugui accedir a la informació de totes les exposicions en qualsevol moment i allà on sigui”, explica Albert Català, president de la Federació de Pessebristes de Catalunya. L’aplicació, és gratuïta i es pot descarregar tant per a mòbils amb sistema Android com per Iphone. Sobre un mapa de Catalunya apareixen destacades les 119 exposicions de grups pessebristes federats.

“L’aplicació també a la llarga serà un sistema de comunicació amb l’amant dels pessebres, ja que hi apareixeran notícies i diferents actes”, explicà Català que assegura que el funcionament de l’aplicació és ràpid i àgil i es treballa per tal d’incorporar noves funcions per enriquir-la. Ara bé, la federació continua editant l’agenda de mà amb totes les exposicions d’enguany (veure document adjunt).

Working progress de pessebres

La Federació Catalana de Pessebristes ha fet de la innovació tot un estendard, alhora que es manté fidel a la tradició. Com ho demostra l’exposició Working progress de pessebres que permet veure als pessebristes de sis grups de diferents parts del territori treballar en directe construint el pessebre. Aquesta primera fase, en la que el visitant a l’exposició, al Centre d’Artesania de Catalunya (Carrer Banys Nous, 11, Barcelona), veu els pessebristes treballar acaba el 15 de desembre. Després d’aquesta data es podran veure els pessebres ja acabats fins al 10 de gener, i a les instal·lacions de l’exhibició es passarà un audiovisual que recull en format resumit les prop de tres setmanes de creació dels pessebres.

Altres exposicions de membres de la federació són la 12a Mostra de Pessebres i Diorames que celebren els Amics del Pessebre del Baix Empordà a la sala polivalent de l’Ajuntament de Mont-ras on hi ha una selecció de pessebres i diorames, a més de jocs creats especialment per als més menuts. Precisament per Mont-ras passa la ruta de pessebres del Baix Empordà, que proposa un recorregut per exposicions no només de pessebres i diorames, sinó també per pessebres vivents com el de Pals, Castell-Platja d’Aro o Calonge (veure document adjunt per a més informació). I pels qui busquin noves mirades al pessebre a Castellar del Vallès s’exhibeix la mostra Pessebres en femení, a la qual hem dedicat un article al Tornaveu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article